Justyna.K Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 SKŁADNIKI: :wink: 250 G MARGARYNY NP KASIA :razz: 200 G MAKI+ 1 ŁYZECZKA PROSZKU DO PIECZENIA :wink: 200 G CUKRU :razz: 2 BANANY+SOK Z 1 CYTRYNY :arrow: 3 JAJKA :arrow: 100 G WIÓRKÓW KOKOSOWYCH :arrow: 6 ŁYZEK MLEKA :arrow: 1 CZEKOLADA SPOSÓB WYKONANIA: żółtka utrzeć z cukrem i margaryną.Banan rozgnieść widelcem i polać sokiem z 1 cytryny dodać do masy.Dodać mleko i kokos.Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i również dodać.Białka ubić na sztywno i połączyć z masą delikatnie wymieszać .Na końcu wsypać czekoladę pokrojoną w drobną kosteczkę. SMACZNEGO Piec w temp.180 stopni 40-50 minut :wink: powiem tyle narazie nie kosztowałam ale do tego zapachu warto....................... :razz: [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] poprawka niż zdjęcia sie załadowały zdążyłam skosztować bardzo mięciutka babka i pyszna :wink: Cytuj
szanti Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Jak zwykle Justynko bardzo ciekawy przepis! Ludzie jak tak dalej będzie to lepiej mnie będzie przeskoczyć niż obejść. :razz: Cytuj
andy8 Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 no fajne Justynko a piekłaś w prodiżu czy na blasze babkowej? :razz: Cytuj
Justyna.K Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 NA BLASZE BABKOWEJ W PIEKARNIKU ELEKTRYCZNYM Cytuj
Justyna.K Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 GOSCIE BYLI I BARDZO ZACHWALALI BABECZKĘ CZYLI NIE TYLKO MNIE SMAKOWAŁA TAK POTWORNIE ZOSTAŁY JESZCZE 4 KAWAŁKI czy dotrwaja do jutra???????? :razz: Cytuj
ottawa Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Justynko...powiedz, w jakiej temparaturze pieklas i czy byl właczony termoobieg, czy pieklas bez termoobiegu?? Pozdrawiam. Jola :razz: Cytuj
Justyna.K Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 temp.180 stopni 40-50 minut :razz: juz dopisuje Cytuj
ottawa Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Justynko!!...a termoobieg?? Jola :razz: Cytuj
Justyna.K Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 sorki że tak długo nie odpisałam ale mam wygaszacz i nie widziałam że pisałaś BEZ TERMOOBIEGU jA NIE MAM WOGÓLE TERMOOBIEGU PIEKĘ BEZ NIEGO I NIE NARZEKAM POZDRAWIAM Cytuj
amelia1 Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 No i kolejny smakołyk Justyny :razz: Przepis oczywiście już w zeszycie, ciasto napewno wypróbuję. Musi być smaczne. Pozdrawiam Amelia Cytuj
EWA1992 Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Justynko na pewno babka jest pyszna... Jesteś wspaniałą kuchareczką. Oj wszystkie smakowiczki(cze) nimi są! :razz: Cytuj
Justyna.K Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Dziś znów robię tą babkę tylko nieco ją zmieniłam a więc: zamiast 100g kokosu dałam 200 g kokosu zamiast 6 łyżek mleka dałam 1 szklankę maślanki truskawkowej i nie dałam czekolady. :) zdjęcia później już siedzi w piekarniku. :) Pozdrowionka Cytuj
Justyna.K Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 obiecane zdjęcie: :) [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] polecam też tą wersję :) Cytuj
andy8 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 jak na moje oko to pyszotka :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi