Justyna.K Opublikowano 3 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 I znów powróciłam do tej baki bo to moja ulubiona ;) zachęcam do wypróbowania niebo w gębie Cytuj
olga123 Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 justyno!! pomocy upieklam twoja pyszna babke jest naprawde wysmienita tylko,wlasnie dlaczego mi nie wyrosla? co zrobilam nie tak,jest bardzo mokra a moze po prostu wyszedl mi zakalec? czy jest to mozliwe? czy ta babka zawsze sie udaje? :P w smaku jest po prostu wysmienita!!!!!!!!! Cytuj
Gabi_B Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Mnie też 2 tygodnie temu wyszedł zakalec i całość powędrowała do śmietnika. Nie wiem co poszło źle, bo generalnie babki mi wychodzą a i piekarnik mam niezawodny. Bardzo się zawiodłam. :P Cytuj
Justyna.K Opublikowano 8 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 strasznie mi przykro że WAM ta babka nie wyszła ja ją piekłam teraz w sobotę na urodziny chrześniaczmi na niedzielę i wszystko wyszło oki wyrosła . macie rację ta babka jest bardzo mokra ale taka ma być . niewiem ja trzymam się przepisu i jest naprawdę oki szkoda że nie zrobiłam zdjęcia żebyście zobaczyły. napewno jeszcze ją upiekę wtedy wkleję zdjęcia.pozdrawiam Cytuj
olga123 Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 a moze za krotko ucieralam margaryne? sama juz nie wiem,ale sprobuje jeszcze raz ja upiec bo przepis bardzo mi sie podoba i nie poddam sie tak szybko.acha justynko a piekarnik musi byc nagrzany czy nie? Bo ja go nagrzalam i moze dlatego? :P Cytuj
Justyna.K Opublikowano 9 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Olga a czy ubiłaś białka na sztywno i połączyłaś z masą ja to robię bardzi delikatnie już łyżką nie mikserem. Oczywiście że wstawiamy do nagrzanego piekarnika . Ja jak widzę że ciasto za bardzo się przypieka to połowę czasu pieczenia nastawiam na mniejszą temperature(ale to zależy od piekarnika). Trzymam kciuki żeby się udała.Pozdrawia.. aha i ona ma być mokra w smaku :P Cytuj
olga123 Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 dziekuje Justyno za szybka odpowiedz,ja niestety nie mam szansy zagladania na te strony czesto,bo mam male ograniczenia i czas mi na to nie pozwala,a wszystko za sprawa 2 miesiecznego bobasa. Co do twojej odpowiedzi to wlasnie wszystko zrobilam tak jak napisalas,bialka ubilam i wymieszalam delikatnie... ale jak czas mi pozwoli napewno upieke jeszcze raz.... pozdrawiam serdecznie!!!! Cytuj
Lizzien Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Cześć! Upiekłam to ciasto wczoraj i jest pyszne. Zrobiłam tylko małą zmianę - piekłam ją na zwykłej blaszce, a nie w takiej do babki. Ciasto wyszło płaskie trochę przypominające kokosankę, ale bardzo pyszne :?: Cytuj
olga123 Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 wlasnie mnie tez wyszlo plaskie...i troche jakby zakalec? ale przymierzam sie do drugiej proby, ale ogolnie ciasto ma niesamowity smak,i moj maz mimo za wyszedl maly zakalec byl zachwycony i zjadl... Cytuj
Justyna.K Opublikowano 29 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 Cześć! Upiekłam to ciasto wczoraj i jest pyszne. Zrobiłam tylko małą zmianę - piekłam ją na zwykłej blaszce, a nie w takiej do babki. Ciasto wyszło płaskie trochę przypominające kokosankę, ale bardzo pyszne :) bardzo się cieszę :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi