Marron Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Składniki: 1 szklanka mąki kasztanowej ? szklanki mąki amarantowej ? szklanki maranty 1 ? łyżeczki sody do pieczenia 1 ? łyżeczki cynamonu 1 ? szklanki ciepłej wody 3 łyżki stołowe oleju roślinnego 2 łyżki stołowe syropu klonowego lub miodu 2 łyżki stołowe soku z cytryny Przygotowanie: W dużej misce wymieszać mąki, sodę do pieczenia i cynamon. W małej miseczce wymieszać wodę, olej roślinny, syrop klonowy (lub miód) oraz sok z cytryny. Do powstałej mikstury wsypać melanż mąk, sody oraz cynamonu i wymieszać. Wlać 1/3 szklanki ciasta naleśnikowego na rozgrzaną patelnię. Piec, aż naleśniki będą złote z dwóch stron. Takie naleśniki mogą być spokojnie zamrożone i odgrzewane. Sprawdz inne kasztanowe przepisy uzytkownika --> https://www.smaczny.pl/forum/search.html&am...ult_type=topics lub [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj
Wiolka Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Marronie gdzie można kupić mąkę kasztanową i amarantową ?ja u siebie w sklepach takiej niewidziałam :razz: :razz: :wink: Cytuj
Marron Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Witam, wiem,ze mąki te nie są jeszcze zbyt popularne. Mąkę kasztanową można kupić na www.marron.pl, a mąkę amarantową również zauważylem w sklepach internetowych. Proszę sprawdzić BogutymMlyn. Cytuj
Wiolka Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Dziękuje Marronie za tak szybką odpowiedz jeśli uda mi się kupić obie mąki to naleśniki napewno zrobię i dam znać jak wyszły pozdrawiam :razz: :razz: :wink: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi