Marron Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Dla 4 osób. Składniki: 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek puszka kasztanów jadalnych obranych 2 ząbki rozgniecionego czosnku 3 łyżki stołowe masła 250 g cienko pokrojonych grzybów 1 łyżka ziół ( pietruszka, tymianek, majeranek, szczypiorek itp.) 250 g makaronu penne starty ser Parmezan sól pieprz Przygotowanie: Posiekać kasztany. Rozgrzać w dużej patelni oliwę z oliwek i smażyć kasztany aż przybiorą złoty kolor. Dodać czosnek i smażyć jeszcze przez minutę. W drugiej patelni rozpuścić masło i smażyć grzyby aż zmiękną. Dodać wcześniej podsmażone kasztany oraz zioła i wszystko wymieszać. Można dodać odrobinę pieprzu i soli dla smaku. W międzyczasie gotować makaron penne aż będzie al dente. Gdy makaron będzie już gotowy, dodać sos i posypać startym Parmezanem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.