basga Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 paczka wafli dowolna polewa do ciast dżem lub powidła masa kajmakowa kolorowe posypki do ozdobienia bakalie cukierki draże Wafle smarować dżemem,masą kajmakową,złożyć,obciążyć i schłodzić,potem wyciąć kształt jajka,polać polewą i ozdobić pisankę w dowolne wzorki-dobre zajęcie dla małych pomocników :razz: Cytuj
Dorunia Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 No proszę...następny ciekawy przepis do zrobienia na święta,będzie u mnie na stole ta pisanka...dziekuję Tobie Basgo. Pozdrawiam :razz: :razz: :wink: Cytuj
Dorunia Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Mam pytanie...masę kajmakową robisz sama,czy kupujesz gotową jak takowa jest,bo ja nie widziałam w sklepach takiej? Cytuj
basga Opublikowano 18 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Doruniu-to dziecinnie prosty przepisik prawda? Jak dzieciaczki rwą się do świątecznych przygotowań to takie zrobienie pisanki powinno im się spodobać,dodam tylko,że do przełożenia wystarczy nawet sam dżem lub taka masa ,jaką najbardziej lubimy. Cytuj
basga Opublikowano 18 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Kiedyś sama gotowałam mleko ale jak wypatrzyłam w sklepie tę masę to gdzież bym się bawiła w gotowanie-wykorzystuję "gotowca" :razz: Ja kupuję w Kauflandzie ale dziewczyny pisały na forum,że bywa w innych sklepach. Cytuj
Dorunia Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Dokładnie jest tak jak piszesz ten przepis jest prosty,ale ciekawy i można wyczarować piękną dużą pisankę lub kilka mniejszych,a do przełożenia zawsze coś będzie,chociaż ja zrobię sama tę masę kajmakową :razz: Cytuj
ela52 Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Witaj !!! Dzieki za ciekawy przepis a jednoczesnie prosty. Zagosci u mnie na swiatecznym stole. Pozdrawiam goraco :razz: :razz: :wink: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi