ainoh7 Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 halo halo, to znów ja :razz: mam miesko wołowe pokrojone w plastry. co mozna z niego zrobic? przychodza mi na myśl moze bitki. ale no własnie jak sie za to zabrac? na patelnie i juz? :wink: Cytuj
aneta583 Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Zależy jakie to mięsko ,jaka część.Może możnaby z nich zrobić rolady.A jeśli chcesz bitki to lekko rozbić tłuczkiem,posolić,popieprzyć,popruszyć mąką,obsmażyć z dwóch stron na rozgrzanej patelni.Potem przełożyć do rondla ,podlać wodą,dusić.Dodać liść laurowy.ziele angielskie,ze 3 ząbki czasnku,cebulkę pokrojoną w piórka .Na konieć jak będą miekkie podbić mąką rozmieszaną w wodzie.Ja tak przynajmniej robię :razz: Cytuj
ina12 Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Ja robię tak podobnie jak Aneta tylko nie zaciagam maką na koniec i czasami dodaję grzybki suszone. Cytuj
DeLarge Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 robie podobnie z tym że nie do rondla potem a do szybkowara...zaoszczędzisz conajmniej połowę czasu a mięso będzie miękkie Cytuj
EWA1992 Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 Ja robie podobnie jak Anetka,tylko na koniec doprawiam śmietana wymieszaną z mąką. Acha dodaje jeszcze do sosu grzybki suszone lub jak zapomne kostke grzybową. :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.