Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

halo halo, to znów ja :razz: mam miesko wołowe pokrojone w plastry. co mozna z niego zrobic? przychodza mi na myśl moze bitki. ale no własnie jak sie za to zabrac? na patelnie i juz? :wink:

Opublikowano

Zależy jakie to mięsko ,jaka część.Może możnaby z nich zrobić rolady.A jeśli chcesz bitki to lekko rozbić tłuczkiem,posolić,popieprzyć,popruszyć mąką,obsmażyć z dwóch stron na rozgrzanej patelni.Potem przełożyć do rondla ,podlać wodą,dusić.Dodać liść laurowy.ziele angielskie,ze 3 ząbki czasnku,cebulkę pokrojoną w piórka .Na konieć jak będą miekkie podbić mąką rozmieszaną w wodzie.Ja tak przynajmniej robię :razz:

Opublikowano

Ja robie podobnie jak Anetka,tylko na koniec doprawiam śmietana wymieszaną z mąką. Acha dodaje jeszcze do sosu grzybki suszone lub jak zapomne kostke grzybową. :grin:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.