redcherry Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 PRZEPIS JEST REWELACYJNY szyneczka wyszła przepyszna, wczoraj spróbowaliśmy i zjedliśmy połowę :oops: Mój mąż stwierdził, że nie chce żadnej kupnej wędliny na święta, tylko jeszcze jedną taką zrobimy, tylko zamiast szynki chyba karczek. martwiłam się, że za słona wydzie, ale wyszła super dzięki za przepis Cytuj
ina12 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Mój schab i karkówka jutro będzie gotowa. Cytuj
renigliwice Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 szyneczka wyszła przepyszna, wczoraj spróbowaliśmy i zjedliśmy połowę :oops: Mój mąż stwierdził, że nie chce żadnej kupnej wędliny na święta, tylko jeszcze jedną taką zrobimy, tylko zamiast szynki chyba karczek. Mam pytanie- czy gotowałaś rzeczywiście 2 x po 5 minut? Ostatnio zagadałam się z mężem i gotowałam 10 minut. Muszę kupić koniecznie minutnik. Cieszę się, że Wam smakowało. Ja teraz też często robię mięsko tym sposobem, przynajmniej wiem, co jem. Pozdrawiam. :oops: Cytuj
renigliwice Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Mój schab i karkówka jutro będzie gotowa. Ciekawa więc jestem Twojej oceny. Podziel się proszę swymi wrażeniami. Pozdrawiam Cię serdecznie. :oops: Cytuj
ina12 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Witaj Reniu! Ocenę wystawiam dużo wyższą aniżeli można. Kolendry nie dostałam kupić i dałam zioła prowansalskie i obydwa gatunki robiłam razem, niesamowicie bardzo dobre, dziękuję i pozdrawiam serdecznie. Cytuj
renigliwice Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 obydwa gatunki robiłam razem, niesamowicie bardzo dobre Witaj Ineczko! Dzięki za tak wysoką ocenę. Mam pytanie- Ile w przypadku gotowania dwóch rodzajów mięs razem dałaś zalewy i soli? Czy mięso nie było za słone? Pozdrawiam Cię słonecznie. :oops: :oops: :razz: Cytuj
ina12 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Mięsa dałam jednego i drugiego po 1 kg., zalewy 2 l i 1/3 szklanki soli. Ja mam komplet garnków " Sonia " mają podwójne dno tak że wystarczyło mi że gotowałam je tylko 2x po 5 min., Wystarczyło bo w garnku dalej ono dochodziło. Garnki mają takie same dno jak szybkowar który kupiłam ostatnio w Lidlu, napewno się orientujesz. Jeszcze spróbuję z szynki, łopatki bo mam zamrożone kupione w promocji. Oj będzie bardzo często robiona ta szybka pyszność. Jako dowód mogę dołączyć zdjęcia z tego co jeszcze pozostało. Serdecznie pozdrawiam Cytuj
renigliwice Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Myślałam Ino, że robiłaś w sumie aż 4 kg mięsa. Ja też gotuję w garnku z podwójnym dnem. Wówczas dłużej się studzi i przez to dochodzi do siebie. Bardzo proszę- wklej zdjęcia. Pozdrawiam :oops: Cytuj
baśka96 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Witajcie dziweczyny.Ja swoje mięsko tj. łopatkę zrobiłam z 2 kg i gotowałam 2 razy po 10 minut.Wędlinka wyszła pyszna tylko mam wrażenie że środek jednak trochę nie doszedł.Teraz po przeczytaniu Waszych postów już wiem dlaczego :razz: .Ja łopatke robiłam w zwykłej gęsiarce, a ona krócej trzyma ciepło.Nie przyszło mi do głowy aby użyc garnka z podwójnym dnem.Następnym razem już z niego skorzystam .A tak wogóle to łopatka wyszła pyszna.Mój mąż który co nieco sie zna na sprawach kulinarno- masarskich był zachwycony :oops: Dzięki Reni za przepis. Pozdrawiam :oops: Cytuj
renigliwice Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Ino- smakowicie to wygląda. Ja osobiście wolę schab, bo jest znacznie chudszy niż karczek. Nie robiłam jeszcze mięsa z szynki, ale czytałam posty, że jest pyszna. :oops: :razz: :oops: Basiu- rzeczywiście trzeba gotować mięso w garnku z podwójnym dnem. Wtedy dłużej trzyma ciepło. Następnym razem na pewno wyjdzie ok. Pozdrowienia :oops: :oops: :razz: Cytuj
redcherry Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Mam pytanie- czy gotowałaś rzeczywiście 2 x po 5 minut? Ostatnio zagadałam się z mężem i gotowałam 10 minut. Muszę kupić koniecznie minutnik. Cieszę się, że Wam smakowało. Ja teraz też często robię mięsko tym sposobem, przynajmniej wiem, co jem. Pozdrawiam. :oops: drugi raz gotowałam dłużej, bo moja szynka była dość gruba (ok.20 min) Cytuj
sylwia791 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 HEJ HO JA ROBILAM NA SWIETA LOPATKĘ GOTOWALAM DWA RAZY PO 10 MIN WYSZLA PYSZNIUTKA. DO ZALEWY WSYPALAM DOSŁOWNIE WSZYSTKIE AROMATYCZNE PRZYPRAWY JAKIE MIAŁAM W KUCHNI. NIEDŁUGO MAM KOMUNIE TEŻ ZROBIE TAKIE MIESKO TYLKO MOZE Z SZYNKI . POZDRAWIAM PA PA Cytuj
niuniaczek Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Hej, wybaczcie,ze znowu wróce do tego tematu - mięsko jest absolutnie rewelacyjne - dosypałam jeszcze kminku. Miałam szynke wieprzowa - wszyscy byli zachwyceni. Gotowałam 2 razy po 5 min.Teraz chcą co tydzień taki wynalazek. wielkie dzieki, przepis poszedła w świat (tzn po rodzinie) bo kazdy chce jeść takie pyszności. buźka,dzięki :grin: proszę o kolejne, :razz: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.