basga Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 No dzięki ,dzięki...zwłaszcza Reni za tak prosty przepisik! Cytuj
ala-z Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Super! Szybko i smacznie. Robiłam juz schab, szynke i karkówke, wyszło bardzo dobre. R e w e la c j a. :razz: Cytuj
niuniaczek Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Witajcie! Odświeżam znowu ten temat, ponieważ chciałam się pochwalić, że tym razem zrobiłąm z fileta z indyka. Trochę zaryzykowałam, bo dotąd robiłąm tylko z wieprzowego mięska. Zawsze było super. U mnie w domu juz bardzo dawno nie było innej wędliny i chyba prędko nie będzie. Srwierdziłam, ze tym raze spróbuję z indyka. Kupiłam duzy filet i zrobiłam jak zwykle(wg przepisu). Stwierdziłam, że w razie czego i tak sie nie zmarnuje. Gdyby mi sie nie udało to podduszę, pokroję na grubsze plasterki i zrobię pieczeń. Nie musiałam - wyszedł mi super - białe delikatne mięsko w smaku inne niż wszystkie dotychczas robione z wieprzowiny. Gorąco polecam - zróbcie sobie filecika z indyka. Załaczę jeszcze zdjęcia, które juz zrobiłam tylko nie mam teraz przy sobie aparatu. Ponadto stwierdziłam, ze przygotowywanie mies w ten sposób to duża oszczedność energii i czasu. Mięska z tego przepisu rónież są świetne jako pieczeń i co najważniejsze nie wymagają 2-3 godzinnego duszenia !!!! Polecam kolejny raz i ukłony w stronę Reni :P pozdrawiam serdecznie!!!! :P Cytuj
renigliwice Opublikowano 24 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Super!!! Cieszę się!!! Nie robiłam jeszcze z filetu z indyka, ale po Twoim poście na pewno wypróbuję. Pozdrawiam Cię Niuniaczku!!! :P :P :lol: Cytuj
niuniaczek Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 Witam, załanczam obiecane zdjęcie wędliny w wersji fileta z indyka, polecam!!!! pozdrawiam, Cytuj
Jagodka Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Wlasnie sie nosze z zamiarem zrobienia filecika. Jedna z pan na forum pisala, ze podczas nocnego "lezakowania" mieska dala obciazenie na wiezch, zeby sie potem lepiej kroilo. Jak wyglada krojenie filecika? Nie rozpada sie? Pozdrawiam Jagodka Cytuj
niuniaczek Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Jagódko, :-D filecik jest faktycznie bardziej kruchy niż mięsko wieprzowe, ale nie kruszyło sie przy krojeniu i nie rozpadało. Wazne żeby kupić taki kawałek w zwartej bryłce i odroić jego wewnętrzną część. Kroiłam na krajalnicy i wychodziły bardzo ładne plasterki. Bardzo nam smakowała ta szyneczka i była trochę na odmianę od wcześniejszych wieprzowych (też fantastycznych zresztą). :-D pozdrawiam, :-D Cytuj
Jagodka Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 No to sie jutro wezme za robienie. Dzis nie zdaze, bo zaraz jade z tesciowa na 80 Urodziny ciotki. Dzieki za odpowiedz, Buzka. Cytuj
magdalenka_23 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 muszę przyznać że przepis długo czekał na realizację... ...i to dopiero był błąd.......mięsko jest rewelacyjne, robiłam ze sporego kawałka karkówki więc gotowałam dwa razy po dziesięć minut. do zalewy dałam sporo majeranku. jestem zachwycona, mięsko jest soczyste, daje się kroić bardzo cieniutko. naprawdę rewelacja. dziękuję za przepis. koniec z pieczeniem!!! Cytuj
mela Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Witaj ,wiesz z nepewnoscia robiłam to miesko !!ALE BOMBA moim dzieciom tak samkuje ,dzis zrobiłam kanapke do pracy z owym mieskiem dziewczyny zachycone,Dziekuje CI za tak wspaniały przepis,w sumie bez zadnego nakładu pracy papa pogodnego dnia życzępapa Cytuj
renigliwice Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Dzięki Mela! Cieszę się, że smakuje Wam to mięsko. Ja też go często robię i to z różnych rodzajów mięsa. Pozdrawiam serdecznie. :grin: Cytuj
Christina Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Przypadkiem trafiłam na ten przepis i myslę, że to temat wart odświeżenia :grin: Jak kupię ładny kawałek mięska, to z pewnością wykorzystam ten, tak zachwalany, przepis - już nie mogę się doczekać :-D Moja siostra przyrzadza w podobny sposób boczek do kanapek... Ładny i niezbyt tłusty kawałek boczku naciera przyprawami i czosnkiem, zostawia go tak na kilka godzin w lodówce (lub na noc) i później gotuje go w wodzie z niewielką ilością tych samych przypraw - soli jeszcze trochę do smaku, dodaje listki laurowe i ziele angielskie - gotuje do miękkości (czas zależny od wielkości boczku). Myślę, że mozna i boczek przyrządzić w podobny sposób i gotować go 2 razy po 10 minut, we wcześniej przygotowanej zalewie :grin: Cytuj
ebkasia Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 mięsko super. pogotowałam trochę dłużej ale wyszło "niebo w gębie" mojej rodzince smakuje, a roczny synej zajada sie jak trzeba. sama zrobię i wiem co dziecku daję. DZIĘKII ZA PRZEPIS IIIIIIIIIIIIII POLECAM WARTO MIEĆ TEN PRZEPIS!!! Cytuj
Behatka1 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Przeczytałam wszystko od deski do deski. W week - end zabieram się do dzieła. Boczek??? Ciekawe jak by smakował. Jeśli ktoś wypróbuje niech koniecznie napisze Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.