renigliwice Opublikowano 16 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Witam! Mięsa nie należy nakłuwać w celu sprawdzenia,czy jest ugotowane. Wiadomo, że jest to niemożliwe w tak krótkim czasie. Dzieła dokonuje natomiast peklowanie mięsa po dwukrotnym jego gotowaniu. Trzeba uzbroić się tylko w cierpliwość i nie przyśpieszać studzenia zalewy. Naprawdę nie ma potrzeby tak długo gotować. Pozdrawiam. Renata Cytuj
Izunia2007 Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Powiem szczerze ze naklulam mieso wlasciwie nieswiadomie,bo przewracalam je widelcem na druga strone.W kazdym razie miesko bylo smaczne.Nastepnym razem dla porownania zrobie z innego rodzaju miesa. Cytuj
czapi Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zalewa na balkonie schładza się !!! Jutro moja opinia uzupełni to forum.Jeste bardzo !! ciekawa ? czy Wasze opinie pokryja się z moją.Do jutra :-) .papappapa !!! Cytuj
minia51 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Ja już od kilku miesięcy robię to mięsko, mąż zachwycony.Preferuje karczek lub łopatkę. filet z inydka dla męża za chudy.Teraz kończy jeść mięsko ugotowane (bez pieczenia), a karczek już zamrożony czeka w kolejce Cytuj
renigliwice Opublikowano 19 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zalewa na balkonie schładza się !!! Jutro moja opinia uzupełni to forum.Jeste bardzo !! ciekawa ? czy Wasze opinie pokryja się z moją.Do jutra :) .papappapa !!! Witaj Czapi! Ciekawa jestem Twojej opinii. Nie należy jednak przyśpieszać studzenia mięsa.Dobrze jest jak się studzi w temperaturze pokojowej. Im dłużej leżakuje w zalewie, tym lepiej. Pozdrawiam. Cytuj
kk Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Hmm - właśnie w kuchni leży kawał schabu, z którym zastanawiam się co zrobić. Może skuszę się na ten przepis :) .. choć pierwotnie myślałem o upieczeniu mięsa, a później przed podaniem (na kolację) o tym, by je podgrzać. Cytuj
izka31 Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Przepis super. Zrobiłam juz tak łopatke i było pyszna. Dostałam teraz szynke lekko uwędzoną (chyba juz słona jest)od sąsiada który bił świnke ale trzeba ja jeszcze ugotowac i zastanawiam czy ktoś moze robił w tej zalewie cos takiego. Czy taka swojska szynka sie bedzie nadawać i nie bedzie za słona?? Prosze podzielcie sie swoimi przemyśleniami. Z racji tego że jestem niecierpliwa to szynke ugotowałam a raczej zaparzyłam a w zalewie zrobiłam karczek. Ludziska jakie to pyszne miesko wychodzi.Nawet mój synek niejadek sie oderwac nie moze. 5+ Cytuj
sowa-1 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 mnie osobiście smakowało tak sobie, wolę pieczone w piekarniku Cytuj
As76 Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 I znów wracam do tego przepisu. Dziś robię karczek i filet z indyka. Pycha!!!! :grin: :-( Cytuj
k@sia Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zrobiłam tym sposobem szyneczkę na święta. Mięsko było super, dziś robię kolejną :mrgreen: Przyznaję, że trochę się bałam przygotować mięso w ten sposób, ale wyszło rewelacyjne, kruche i soczyste :grin: Cytuj
minia51 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 Reni, należy się "Nobel" Cytuj
gatita Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 No..... narobiłyście mi smaku ! Dziś kupię kawałek mięsa i do gara :mrgreen: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.