anulka2a Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 zrobiłam to mięsko wczoraj rewelacyjny przepisik i szybko sie robi dziękuje pozdrawiam Cytuj
kate_76 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 droga Reniu chcialabym zrobic dzis to miesko ,kupilam szynke 1.5kg.tylko ze ona jest ze skora i dlatego mam pytanie czy mam ja odkroic czy zostawic ?bardzo prosze poradz Cytuj
renigliwice Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Witaj Kate !!! Myślę, że jednak lepiej będzie odkroić tę skórę. Dzisiaj u mnie właśnie studzi się w garnku łopatka. Miałam dwa kilogramowe kawałki. Dałam 1/3 szklanki soli. Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę powodzenia. :) Cytuj
kate_76 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 dziekuje reniu za szybka odpowiedz .zrobie ta szynke i zobaczymy jak wyjdzie! pa Cytuj
kate_76 Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 szyneczka wyszla super !a smak....prawdziwej Polskiej szynki! bardzo ,bardzo dziekuje Reniu za WSPANIALY przepis z ktorego bede czesto kozystac! pozdrawiam Cytuj
renigliwice Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Ale piękna i apetyczna wyszła Ci ta szyneczka!!! :D :D :D Wczoraj robiłam łopatkę, następnym razem, zachęcona Twoim zdjęciem i postem, zabieram się za szynkę. Widzę, że miałaś ją w siateczce. Ile miałaś wagowo mięsa i ile dałaś soli ? Pozdrawiam Cię cieplutko. :) Cytuj
kate_76 Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Reniu Szynka miala rowno 1.5 kg nie bylo niestety wiekszych ,odkroilam skore i ponownie naciagnelam siateczke a soli dalam1/3 szklanki . pozdrawiam goraco Cytuj
ada5 Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 sprubowałam zrobić-studzi się,zobaczymy :razz: Cytuj
asiak30 Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Na 100% będzie pyszne :razz: Robię te pyszności już od dobrego roku,przepis poszedł w świat i kto zrobi jest zachwycony :razz: Cytuj
ada5 Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Dzięki za przepis!!Robiłam schab-wszystkim smakował,był bardzo soczysty.Sąsiadki nie wierzyły że robi się go 10 min.Przepis poszedł dalej. Jeszcze jedno pytanie:czy ilość soli zależy od wagi mięsa, czy od obiętości wody?Bo do schabu wystarczyły 2 litry, ale jak będę robiła szynkę to trzeba będzie więcej wody żeby ją pokryła.Pozdrawiam,pa. Cytuj
renigliwice Opublikowano 4 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Witaj Ada! Cieszę się, że smakowało Wam mięsko. Ilość soli zależy zarówno od wagi mięsa, jak i od ilości wody. Jeszcze nie zdażyło mi się zwiększać ilośći wody. Trzeba dopasować odpowiednią wielkość garnka. Czasami do studzenia mięsa zmieniam garnek na mniejszy, by mięso było całkowicie pokryte zalewą. Gdy drugi raz gotuję, znów robię to w większym garnku a studzę w garnku o mniejszej średnicy. Pozdrawiam serdecznie. Renata :razz: Cytuj
kate_76 Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Zrobilam to miesko po raz drugi tym razem dodalam inne przyprawy dla urozmaicenia smaku -jest wspaniale .Reniu jeszcze raz ci dziekuje za ten pyszny przepis Cytuj
ina12 Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Ja też zrobiłam po raz drugi szynkę i schab razem, jak moim gościom bardzo smakowało. Powtórnie dziękuję za tak wspaniały przepis i pozdrawiam. Cytuj
grumko Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 w końcu i ja skusiłem się na zrobienie tego mięska i powiem całkiem, całkiem :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.