Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 123
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Witaj Kate !!! Myślę, że jednak lepiej będzie odkroić tę skórę. Dzisiaj u mnie właśnie studzi się w garnku łopatka. Miałam dwa kilogramowe kawałki. Dałam 1/3 szklanki soli. Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę powodzenia. :)

Opublikowano

Ale piękna i apetyczna wyszła Ci ta szyneczka!!! :D :D :D Wczoraj robiłam łopatkę, następnym razem, zachęcona Twoim zdjęciem i postem, zabieram się za szynkę. Widzę, że miałaś ją w siateczce. Ile miałaś wagowo mięsa i ile dałaś soli ? Pozdrawiam Cię cieplutko. :)

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzięki za przepis!!Robiłam schab-wszystkim smakował,był bardzo soczysty.Sąsiadki nie wierzyły że robi się go 10 min.Przepis poszedł dalej. Jeszcze jedno pytanie:czy ilość soli zależy od wagi mięsa, czy od obiętości wody?Bo do schabu wystarczyły 2 litry, ale jak będę robiła szynkę to trzeba będzie więcej wody żeby ją pokryła.Pozdrawiam,pa.

Opublikowano

Witaj Ada! Cieszę się, że smakowało Wam mięsko. Ilość soli zależy zarówno od wagi mięsa, jak i od ilości wody. Jeszcze nie zdażyło mi się zwiększać ilośći wody. Trzeba dopasować odpowiednią wielkość garnka. Czasami do studzenia mięsa zmieniam garnek na mniejszy, by mięso było całkowicie pokryte zalewą. Gdy drugi raz gotuję, znów robię to w większym garnku a studzę w garnku o mniejszej średnicy. Pozdrawiam serdecznie. Renata :razz:

  • 5 tygodni później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.