Emka Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Super przepis na smaczną wędlinkę,ploeciłam go swoim koleżankom i też są zachwycone. Cytuj
renigliwice Opublikowano 5 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Witam serdecznie! Świetnie, że wszystkim smakuje to mięsko i że ten przepis cieszy się takim powodzeniem. Najbardziej smakuje mi schab i szynka. Pozdrowienia. :grin: Cytuj
niuniaczek Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Reniu, :lol: Twoją szyneczkę robię regularnie od kilku miesięcy. Robiłam juz z szynki, schabu i karkówki. Wszystkie nam smakowały. Ostatnio nie kupiłam mięska i kupiłam kawałek gotowej szynki na odmianę i nie miał kto tego jeść w domu. Przepis rozdałam - wszyscy zachwyceni. Najbardziej smakuje mi schabik - jak sie jeszcze trafi taki ładny kawałek z tłuszczykiem wokół - wtedy na półmisku wygląda doskonale. Na początku bałam sie ze nie będzie sie kroiło na krajalnicy - musze przyznać, że niesłusznie się obawiałam - szyneczka doskonale "plasterkuje" sie na krajalnicy na cieniutkie plasterki - jest sprężysta i nie kruszy się, :wink: Tylko karkówkę polecam gotować drugim razem ok 15 min na małym ogniu, bo po 5 min trochę jej brakuje - chociaż zjedliśmy. pozdrawiam i jeszcze raz dziekuję. :lol: Po pracy idę kupic fajne mięsko. :grin: Kto jeszcze nie robił - zachęcam :grin: - jest pyszna i naturalna - daję bez obaw dzieciakom i wiem, ze nie jedzą chemii Cytuj
Jolcia Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Wreszcie i ja zrobiłam szyneczkę.Jak dla mnie jest super.Ciekawa jestem co powiedzą moi goście jutro i domownicy.Dzięki za przepis. :wink: Cytuj
Jolcia Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Rodzinka szyneczkę jadła i chwaliła.Następnym razem zrobię schabik. Pozdrawiam. Cytuj
wiola344 Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 :cool: Wreszcie i ja zrobiłam szyneczkę,jest bardzo smaczna i ma taki inny smak jak wszystkie mięsa, narazie ja sie tym obiadłam ,zobaczymy co powie reszta rodziny,dziekuje za super przepis :razz: Cytuj
Katarzyna Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 Ja też wczoraj robiłam szyneczkę i teraz nie mogę upilnować lodówki, syn nie może się najeść :razz: Cytuj
basga Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Moja zalewa się studzi bo i ja wreszcie robię to mięsko...akurat kupiłam łopatkę...jutro dodam fotki jak juz będzie gotowe.Trzymajcie kciuki! :razz: Cytuj
Dorunia Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Basiu trzymam mocno kciuki,ale myślę,że nie potrzebnie bo na pewno mięsko wyjdzie palce lizać :razz: Cytuj
Olwia Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgadzam się z Dorunią, mięsko wychodzi luks. Basiu, robiłam schab według tego przepisu - był pyszny, a że przy okazji robiony bez tłuszczu to i do diety mi pasował. Dałam połowę rodzinie i zaraz na drugi dzień rozdzwonił się telefon z prośbą o przepis :razz: Cytuj
ina12 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Basiu trzymam kciuki, wyjdzie napewno. Ja bardzo często robię i dla odmiany z różnych gatunków i zawsze wychodzi pyszne. Cytuj
basga Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 No i oto łopatka...wprawdzie trochę przesoliłam ale myślę,że jak całkiem ostygnie to nie będzie taka słona :razz: Cytuj
basga Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 No mówię Wam-rewelka....wędliny ze sklepu nikt nie chce jeść! Myślałam,że przesoliłam ale jak całkowicie stężało i wystygło to jest pyszniaste! A to była "tylko"łopatka a smakuje jak szynka i to ta z górnej półki/cenowej oczywiście/. Już planuję zrobić karczek! PS.OD 29 czerwca w Realu będą mięska w dobrych cenach:łopatka w siatce bez kości-idealna chyba do tego przepisu za 9.49/kg,choć teraz w Tesco jest tańsza. :razz: Cytuj
Dorunia Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Trzymanie kciuków nie było potrzebne...jak coś jest smaczne i umie się to przyrządzić to musi się udać i wszyscy są zachwyceni smakiem...ja wierzyłam w Ciebie Basiu :shock: i miałam rację :razz: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.