Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 123
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Witam serdecznie! Świetnie, że wszystkim smakuje to mięsko i że ten przepis cieszy się takim powodzeniem. Najbardziej smakuje mi schab i szynka. Pozdrowienia. :grin:

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Reniu, :lol: Twoją szyneczkę robię regularnie od kilku miesięcy. Robiłam juz z szynki, schabu i karkówki. Wszystkie nam smakowały. Ostatnio nie kupiłam mięska i kupiłam kawałek gotowej szynki na odmianę i nie miał kto tego jeść w domu. Przepis rozdałam - wszyscy zachwyceni. Najbardziej smakuje mi schabik - jak sie jeszcze trafi taki ładny kawałek z tłuszczykiem wokół - wtedy na półmisku wygląda doskonale. Na początku bałam sie ze nie będzie sie kroiło na krajalnicy - musze przyznać, że niesłusznie się obawiałam - szyneczka doskonale "plasterkuje" sie na krajalnicy na cieniutkie plasterki - jest sprężysta i nie kruszy się, :wink: Tylko karkówkę polecam gotować drugim razem ok 15 min na małym ogniu, bo po 5 min trochę jej brakuje - chociaż zjedliśmy. pozdrawiam i jeszcze raz dziekuję. :lol: Po pracy idę kupic fajne mięsko. :grin: Kto jeszcze nie robił - zachęcam :grin: - jest pyszna i naturalna - daję bez obaw dzieciakom i wiem, ze nie jedzą chemii

Opublikowano

:cool:  Wreszcie i ja zrobiłam szyneczkę,jest bardzo smaczna i ma taki inny smak jak wszystkie mięsa, narazie ja sie tym obiadłam ,zobaczymy co powie reszta rodziny,dziekuje za super przepis :razz:

post-4684-1182592794_thumb.jpg

post-4684-1182592803_thumb.jpg

post-4684-1182592820_thumb.jpg

Opublikowano

Moja zalewa się studzi bo i ja wreszcie robię to mięsko...akurat kupiłam łopatkę...jutro dodam fotki jak juz będzie gotowe.Trzymajcie kciuki! :razz:

Opublikowano

Zgadzam się z Dorunią, mięsko wychodzi luks. Basiu, robiłam schab według tego przepisu - był pyszny, a że przy okazji robiony bez tłuszczu to i do diety mi pasował. Dałam połowę rodzinie i zaraz na drugi dzień rozdzwonił się telefon z prośbą o przepis :razz:

Opublikowano

No i oto łopatka...wprawdzie trochę przesoliłam ale myślę,że jak całkiem ostygnie to nie będzie taka słona :razz:

post-4359-1182869505_thumb.jpg

Opublikowano

No mówię Wam-rewelka....wędliny ze sklepu nikt nie chce jeść! Myślałam,że przesoliłam ale jak całkowicie stężało i wystygło to jest pyszniaste! A to była "tylko"łopatka a smakuje jak szynka i to ta z górnej półki/cenowej oczywiście/. Już planuję zrobić karczek! PS.OD 29 czerwca w Realu będą mięska w dobrych cenach:łopatka w siatce bez kości-idealna chyba do tego przepisu za 9.49/kg,choć teraz w Tesco jest tańsza. :razz:

Opublikowano

Trzymanie kciuków nie było potrzebne...jak coś jest smaczne i umie się to przyrządzić to musi się udać i wszyscy są zachwyceni smakiem...ja wierzyłam w Ciebie Basiu :shock: i miałam rację :razz:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.