Marron Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Składniki: 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek 1 cebula, posiekana 1 ząbek czosnki, zgnieciony 100g grzybów (pieczarek), pokrojonych na kawałki ? zielonej papryki, pokrojonej na kawałki ? czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki 175g kasztanów jadalnych, ugotowanych i rozgniecionych 15ml puree pomidorowego świeże posiekane zioła, np. majeranek lub bazylia odrobina czerwonego wina sól pieprz 6-8 placków makaronu lasagne 50g masła 50g mąki 1 szklanka mleka 100g potartego żółtego sera Przygotowania: Nastawić temperaturę piekarnika na 190? C. W rondelku rozgrzać oliwę z oliwek i smażyć przez 2 minuty posiekaną cebulę. Dodać czosnek i nadal smażyć przez minutę. Po tym czasie dodać grzyby lub pieczarki oraz papryki i smażyć przez kilka minut. Dodać kasztany, pomidory oraz zioła. Wlać wino i gotować na wolnym ogniu przez 2 minuty. Można doprawić solą i pieprzem. Po ugotowaniu sos powinien się ochłodzić. Na blaszce do pieczenia ułożyć warstwę sosu, położyć na nim makaron lasagne i ponownie ułożyć warstwę sosu. Zrobić sos serowy (wymieszać starty ser, mleko oraz mąkę), który następnie należy wylać na lasagne. Piec przez 45 minut w nagrzanym wcześniej piekarniku. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.