ina12 Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Szklanka miodu naturalnego 6 płaskich łyżek cukru szklanka ziarna sezamowego 2 łyżki drobno siekanych orzechów oliwa do posmarowania blaszki Miód zagotować z cukrem, dodać ziarno sezamowe. Ciagle mieszając drewnianą łyżką masę robimy na niedużym ogniu. Gdy lekko się zarumieni, dodajemy orzechy i wykładamy na wysmarowaną oliwą blachę, wyrównujemy i po wystygnięciu kroimy ostrym nożem na rąby. Tylko nie próbować masy w trakcie jej robienia, bo jest bardzo gorąca. Cytuj
basga Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Czy masę należy wylać cieniutką warstwą czy niekoniecznie? Cytuj
ina12 Opublikowano 18 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Basiu nie wylewamy tylko wykładamy. Cytuj
ela52 Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Halinko!!! Dziekuje za super przepisy,tylko kiedy je robic??? :razz: :razz: :wink: Cytuj
ina12 Opublikowano 18 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Ja też nie mam pojęcia kiedy to się zrobi i jak to nie dobrze wpływa na psychikę. Jakie to jest przykre że nie można nadażyć. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.