anulka2a Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 przepis ten znalazlam na innym forum ale pieklam i zalaczam obrazki CIASTO 3szkl maki 1 kostka margaryny (kasia ,palma) 5zoltek bialka do piany 2lyzeczki proszku do pieczenia 4 lyzki cukru 2lyzki kakao z tych skladnikow wyrobic ciasto podzielic na 2 czesci jedna na tyle duza aby wylepic blaszke 24x40 a druga czesc na kruszonke oba kawalki do lodowki na ok 1 godzine MASA SEROWA 60dag sera 1 cale jajko 1/2kostki masla rozpuszczonego i wystudzonego 1/2 budyniu smiatankowego 1/2szk cukru sok z polowy cytryny Puszka brzoskwin ser przemielic przez maszynke (ja kupilam od razu mielony) do sera dodac pozostale skladniki i wymieszac ciastem z lodowki wylepic blaszke wylozona papierem do pieczenia na ciasto wylozyc mase serowe na nie pokrojone brzoskwinie z bialek ktore zostaly z ciasta i 1/2 szklanki cukru ubic piane i wylozyc na brzoskwinie a na to z drugiej czesci zrobic kruszonke lub male kuleczki piec w nagrzanym piekarniku 180-190 stopni przez ok 1 godzine az piana ladnie sie podpiecze smacznego smacznego.bmp Cytuj
szanti Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Anulko "1 czle jajko" co to znaczy? :razz: Cytuj
ela52 Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Witaj Anulko!!! Zapowiada sie nastepny super sernik. Po niedzieli go zrobie,gdyz wyglada bardzo apetycznie. A moi synowie z ciast najlepiej lubieja serniki i makowce. Serdecznie pozdrawiam :razz: :razz: :wink: Cytuj
ina12 Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Szanti to znaczy jedno całe jajko. Cytuj
anulka2a Opublikowano 18 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 przepraszam za błąd chodzi o 1 cale jajko Cytuj
szanti Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Ino i Anulko dziekuje Wam bardzo za odpowiedz. Tak myślałam ale wolałam sie upewnić. Cytuj
andy8 Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 trochę mnie dziwi ze do ciasta 5 żóltek a do masy serowej tylko 1 jajko :razz:??: Cytuj
anulka2a Opublikowano 22 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 przepraszam ze od razu nieodpowiedzialam ale piekac tez mialam obawy a efekt byl znakomity ku mojemu zaskoczeniu Cytuj
basga Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Piekłam wczoraj ten sernik w "uproszczonej" wersji-bez brzoskwiń i pianę dałam do masy serowej a nie na wierzch. Bardzo dobre jest zwłaszcza to kruche ciasto,naprawdę jest kruchutkie a nawet go nie schładzałam ! Cytuj
jot Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 hej laski wy tylko pieczecie :wink: :wink: :) :) :wink: Cytuj
jot Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 tak smakuje jak wygląda to mmmmmmmmmmmm :wink: :wink: :) :) Cytuj
andy8 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Basga mniamniusny serniczek zrobiłas :) Cytuj
kate_76 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 upieklam ten serniczek na swieta i musze powiedziec ze rewelacja ,przepyszny sernik ,zrobie go jeszcze raz na ten weekend bo tak wszystkim smakowal . dziekuje za przepisik Cytuj
Edytka78 Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Wczoraj upiekłam ten serniczek pyyyyyyyyyyyyyyyyyyszny :wink: . Dziękuję za przepis i polecam wszystkim. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.