Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

25 dag cukru pudru utrzeć z 6 żółtkami do białości dodać 25 dag maku mielonego suchego[można kupić w Kauflandzie] następnie dodawać po kolei i ucierać; 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka octu 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżeczka przyprawy do piernika 1łyżka mąki ziemniaczanej. Na koniec ubitą pianę i delikatnie wymieszać.Piec około 45 min. Po upieczeniu przekroić. Przygotować krem budyniowy i ciasto składać następująco. Jedna część ciasta-pół kremu-na to biszkopty maczane w rozcieńczonym alkoholu i między biszkopty drążone wiśnie-reszta kremu -druga część ciasta. Na wierzchu polać polewą,smacznego.

Opublikowano

Myślę Elu,że nie dodaje się mąki. W przepisie jest bułka tarta, no i mąka ziemniaczana. Robiłam już takie ciasta. Są pyszne i delikatne. :razz:

Opublikowano

Faktycznie jak radziła Renatka nie dodaje się mąki pszennej ,mam przepis na makowiec z bakaliami który też jest bez mąki.Ciasto nie wyrasta bardzo duże ,ale jest smaczne. Pozdrawiam Cię moja imienniczko APSIK-ELA.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.