apsik Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 25 dag cukru pudru utrzeć z 6 żółtkami do białości dodać 25 dag maku mielonego suchego[można kupić w Kauflandzie] następnie dodawać po kolei i ucierać; 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka octu 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżeczka przyprawy do piernika 1łyżka mąki ziemniaczanej. Na koniec ubitą pianę i delikatnie wymieszać.Piec około 45 min. Po upieczeniu przekroić. Przygotować krem budyniowy i ciasto składać następująco. Jedna część ciasta-pół kremu-na to biszkopty maczane w rozcieńczonym alkoholu i między biszkopty drążone wiśnie-reszta kremu -druga część ciasta. Na wierzchu polać polewą,smacznego. Cytuj
ela52 Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Apsik!!! Czy do tego ciasta maki sie nie dodaje? :razz: Cytuj
renigliwice Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Myślę Elu,że nie dodaje się mąki. W przepisie jest bułka tarta, no i mąka ziemniaczana. Robiłam już takie ciasta. Są pyszne i delikatne. :razz: Cytuj
apsik Opublikowano 19 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Faktycznie jak radziła Renatka nie dodaje się mąki pszennej ,mam przepis na makowiec z bakaliami który też jest bez mąki.Ciasto nie wyrasta bardzo duże ,ale jest smaczne. Pozdrawiam Cię moja imienniczko APSIK-ELA. Cytuj
EWA1992 Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Elu - następny fantastyczny przepis jaki podałaś na forum smaczny i już mi ślinka cieknie a jestem ogromnym łasuchem... Pozdrawiam serdecznie Ewa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.