Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składniki pół kg mąki 5 żółtek 5 łyżek cukru 1 kostka palmy 2 łyżki smalcu 2 łyżki proszku do pieczenia Wszystko razem wymieszać , podzielić na 3 porcje. Największą rozłożyć na blaszce drugą wymieszać z kakao, trzecią na wierzch. Na część ułożoną na blaszce zetrzeć część z kakao, na to warstwę pokrojonych jabłek. Z białek+3/4 szklanki cukru ubić pianę.Wylac pianę na jabłka, na to utrzeć lub skubać trzecią warstwę ciasta .Piec ok 40 minut w 180 stopni. p.s Jest to stary przepis z kolekcji mojej babci .Polecam.

Opublikowano

Basgo znowu strzeliłam gafe chodzi o 2 łyżeczki. Ja tak go piekę , a jest to przepis od siostry mojego męża ktura przedwcześnie zmarła pozdrawiam.

Opublikowano

OK,"tylko ten się nie myli kto nic nie robi", :razz: ,ja pleśniaka najbardziej lubię z powidłami śliwkowymi,ale nie może być zbyt monotonnie-trzeba urozmaiceń w kuchni.

Opublikowano

Doruniu :arrow: Basgo :razz: umówmy się że ja zrobię pleśniaka z powidłami , a wy z jabłkami i podzielimy się opiniami jak nam smakowały . pozdrawiam. :arrow: :razz: :wink:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.