Gość Ania76 Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Proszę o podanie w miarę prostego i sprawdzonego przepisu na pyzy z mięsem. Cytuj
agnieszka Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 znalazłam ten przepis na jakies stronce...ale tez go stosuje....tylko robie farsz z roznych mies....i roznie urozmaicam...jesli chcesz to wyprobuj,ale zaznaczam ze to danie jest niestety pracochłonne.Wiec jak nie chcesz sie napracowac to musisz zrobić cos lzejszego....pozdrawiam 1 kg ziemniaków obrać 4 łyżki mąki 3 szt jajek 50 dkg wołowiny ugotowanej 1 szt cebuli drobno pokrojonej 1 łyżka masła 2 łyżki tartej bułki sól, pieprz Połowę ziemniaków ugotować, ostudzić, rozgnieść. Resztę ziemniaków zetrzeć drobno, odcisnąć, wymieszać z gotowanymi. Dodać mąkę, dwa jajka,i szczyptę soli - zagnieść ciasto. Cebulę przesmażyć na maśle, wymieszać z mięsem. Dodać tartą bułkę i jajko. Doprawić do smaku. Z ciasta formować placuszki, na każdym ułożyć łyżeczkę farszu, lepić małe pyzy. Gotować 5 min po wypłynięciu na wierzch wody. Podawać posypane skwarkami i polane tłuszczykiem z wysmażonego boczku wędzonego Cytuj
Gość eykaa Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 otóż pół kg. ziemniakówutrze c na tarce i wycisnąć sok. drugie pół kg ziemniaków ugotować, zimne ugotowane ziemniaki , przepuśćcić przez maszynkę, również zemleć jedną laskę kiełbasy zwyczajnej. odciśnięte ziemniaki wymieszać z ugotowanymi dodać 1łyzkę mąki ziemniaczanejwyroić ciasto, namoczyć ręce wodąi robić placuszki i nakładać łyzeczkę czubatą zmielonej kiełbasy zlepiaćformować zgrabne pyzy gotować około 5 minut .podawać z roztopionym boczkem w edzonymi kapustą kiszoną-pycha- Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.