grumko Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Sałatka kwietniowa * 5 średnich ziemniaków * 1 pęczek rzodkiewek * 1/2 pęczka szczypiorku * 2 jaja na twardo * 10 dkg żółtego wędzonego sera * 4 łyżki majonezu * 2 łyżki śmietany * sól, pieprz * Ziemniaki umyć i ugotować w łupinach w osolonej wodzie. * Rzodkiewki pokroić w krążki. * Szypiorek drobno posiekać. * Jajka pokrajać w dużą kostkę. * Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. * Wszystkie składniki delikatnie wymieszać. * Dodać majonez, śmietanę oraz sól i pieprz * Odstawić do lodówki na kilka godzin. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 grumko ale smakowicie wygląda twoja sałatka napewno wypróbuje :razz: tylko dam normalny ser bo wędzonego nie lubię pozdrawiam Cytuj
grumko Opublikowano 19 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Justyna.K: jak uważasz, ja jednak osobiście namawiam Cię na ser wędzony: nie jest go dużo, a smak jaki tworzy z pozostałymi składnikami jest bajerancki :razz: Cytuj
Jolcia Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Brzmi kusząco.Wkrótce ją zrobię.Dzięki za przepis. Cytuj
amelia1 Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Super przepis i sałatka pewnie też. Napewno ją wypróbuję, już mam na nią ochotę. :razz: Pozdrawiam i dziękuję za przepis. Amelia Cytuj
Dorunia Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Ależ ciekawy i warty wypróbowania przepis,ja lubię ser wędzony więc zrobię z tym serem,jak będę miała warzywa swoje na ogrodzie to częściej będę robiła tę sałatkę.Dziękuję za fajny przepis. Pozdrawiam :razz: :razz: :wink: Cytuj
ina12 Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Bardzo interesujące przepisy na te sałatki obydwie podane przez Grumka, nic nie pozostało jak tylko wypróbować. Cytuj
EWA1992 Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Ja i mój mąż uwielbiamy sałatki także wypróbuje Twoją Grumko. Cytuj
zuziorek Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Serwowałam dziś sałatke ale dodałam ogórki konserwowe bo wydawala mi się ciut za mdła. Wydaje mi się , że to przez za dużą ilość ziemniaków. Cytuj
grumko Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Witam! Z daty wpisu wnioskuję, że jedliśmy tą sałatkę tego samego dnia, a z przepisu na Twój tort okazuje się, że obchodzimy urodziny tego samego dnia. :arrow: Co do meritum, to mnie ten smak nie wydaje się zbyt mulący. Natomiast jestem w stanie sobie wyobrazić dodanie ogórków konserwowych i przy następnej okazji wkroję kilka. Może ta sałatka jeszcze bardziej zyska w moich oczach. :grin: Pozdrowki! Cytuj
zuziorek Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Dodalam tylko trzy większe ogórki i lekko podkręciły smaczek... Szczerze to nie przepadam za ziemniakami w sałatkach. Pozdrawiam Cytuj
Miuriel Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zrobiłam dziś tą sałatkę, bardzo nam smakowała, choć rzeczywiście ziemniaków mogłoby być trochę mniej. Następnym razem spróbuje dodać świeżego ogórka. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi