grumko Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Składniki: Ciasto: 25 dkg mąki łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 kostki margaryny 1 jajko 3 łyżki smietany tłuszcz do formy sól Wierzch: 25 dkg pomidorów 25 dkg parówek 15 dkg cebuli 15 dkg papryki konserwowej 3 łyżki oleju tymianek, sól, pieprz Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą, dodać niezbyt twardą margarynę i posiekać z mąką szerokim nożem. Dodać śmietanę i jajko, zagnieśc ciasto, wstawić do lodówki na 30 minut. Formę wysmarować tłuszczem i wyłożyć ciasto na grubość około 1 cm, tworząc do okoła niezbyt wysoki brzeg. Placek ponakłuwać widelcem. Parówki pokroić w plasterki i ułożyć na placku. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na polasterki, ułożyć na parówkach, posolić posypać pieprzem. Cebulę i paprykę cienko pokrajać i ułożyć na pomidorach, posypać przyprawami, polać olejem. Pizzę wstawić do gorącego piekarnika i piec ok. 30 minut., ale to zależy od piekarnika. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 grumko idziesz jak burza .................. :razz: pizza zapowiada się wyśmienicie a że ostatnio mi z drożdżowego nie wyszła niewiem czemu pierwszy raz zrobiła mi się taka twarda to następna pizza będzie na twoim cieście . SMAKOWICIE WYGLĄDA Cytuj
ina12 Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Justynko polecam robiłam nie raz na kruchym cieście, warto spróbować. Cytuj
ela52 Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 Nie robilam jeszcze pizzy na kruchym spodzie,lecz w najblizszym czasie sprubuje.WYGLADA SMAKOWICIE. Pozdrawiam cieplutko :wink: :grin: :mrgreen: Cytuj
Dorunia Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Zanim dostałam super przepis na ciasto drożdżowe na pizzę to zawsze robiłam na kruchym cieście i powiem Wam,że dla nas smakowało...dobrze obłożone ciasto i super smakowało :mrgreen: Cytuj
iwonka221 Opublikowano 4 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2010 Rewelacja!!!Jutro powtórka.Dziękuję,za przepis.Pozdrawiam!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi