Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SKLADNIKI: 4 udka z kurczaka 5 lyzek majonezu 2 lyzki ketczapu platki kukurydziane przyprawy WYKONANIE: Udka z kurczaka natrzec przyprawami i odstawic na 1 godzine. Blaszke wysmarowac olejem i wlozyc udka z kurczaka. Majonez polaczyc z ketczapem i polac nim udka. po wierzchu posypac pokruszonymi platkami. Przykryc folia aluminiowa. Wstawic do piekarnika i piec do miekkosci. Gdy beda miekkie zdjac folie i troche podpiec,az platki sie zrumienia. Podawac z ryzem lub ziemniakami i surowka, czy marchewka z groszkiem. SMACZNEGO!!!

Opublikowano

Trochę ciemne to zdjęcie,ale i tak wszystko zobaczyłam i muszę Wam powiedzieć,że aż się obśliniłam na samą myśl o tych udkach.Kate tym zdjęciem zachęciłaś mnie do zrobienia tych udek. Pozdrawiam :wink: :grin: :mrgreen:

Opublikowano

widze wlasnie dopiero teraz ze wyszlo ciemne pewnie ktores "male raczki" majstrowaly przy kamerce ,zdjecia robione aparatem sa lepszej jakosci niestety ja czesciej kozystam z kamerki bo zawsze robie wszystko na predce .Nie mniej jednak zapewniam ze udka skonsumowane i beda robione czesciej pozdrowienia dla Doruni i autorki pysznego przepisu

  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

u mnie udka w majonezie oznaczają coś jeszcze prostszego, czyli.. składniki: - 2 udka kurczaka - 4 łyżki majonezu sałatkowego - łyżka przyprawy do drobiu (lub Vegety) - trochę oleju do pieczenia Udka dokładnie umyć, osuszyć, natrzeć przyprawą i odstawić na 2 godziny. Naczynie żaroodporne wyłożyć folią aluminiową wysmarowaną olejem. Udka ułożyć na folii i nałożyć na nie majonez. Piec w piekarniku rozgrzanym do temp. 200°C, aż zrumienią się na brązowo-złoto. Do tego np makaron i surówka z pomidorów, cebuli i szczypiorku albo dzisiejszy patent - sałatka z zupek chińskich wg przepisu Apsik ale Twoja wersja brzmi ciekawie i pewnie jeszcze kiedyś spróbuję :grin:

post-8947-1203789920_thumb.jpg

post-8947-1203789953_thumb.jpg

  • 4 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.