Justyna.K Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 SKŁADNIKI SYPKIE: :wink: 1 i 1/2 szkl.mąki + 1 łyzeczka sody + 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia :grin: 1 szkl.cukru :mrgreen: 3 łyżki kakao :wink: szczypta soli Składniki sypkie wymieszać . SKŁADNIKI MOKRE : :wink: 2 BANANY :wink: 1/2 SZKL.OLEJU :wink: 1 JAJKO Składniki mokre zmiksować. Składniki sypkie zmieszać z mokrymi i dodać czekoladę zetartą na tarce i grubych oczkach. Piec w temp.180 stopni przez ok.20 minut. Zdjęcie dołączę jak tylko zrobię. mufinki przed włożeniem do pieca [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] mufinki gotowe: [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
Dorunia Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 Ależ kusisz Justynko...na pewno upiekę te mufinki w najbliższych dniach.Dziękuje Ci bardzo za kolejny fajny przepis i pozdrawiam :grin: Cytuj
Edytka78 Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 Jak wygląda forma do mufinek :grin: bo jeszcze tego nie robiłam nigdy? Cytuj
Justyna.K Opublikowano 20 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 tak wygląda [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
Justyna.K Opublikowano 20 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 moja rada kto lubi mocno kakaowe to może nie zmniejszać ilości kakao pozostawić jak jest ale kto woli bardziej delikatne to radze zmniejszyć ilość kakao do 1 łyzki .Fajnie by wyglądały te mufinki jakby się dodało białą czekoladę pokrojoną w małą kosteczkę.POLECAM SMACZNE oczywiście już skosztowałam :grin: Jak to mówią kosztpróba musi być. :mrgreen: Cytuj
Edytka78 Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 Dziękuję Ci Justynko za zdjęcie i poradę gdzie mogę je dostać jak tylko kupię foremkę od razu wypróbuję Twój przepis mufinki wyglądaja smakowicie :grin: Cytuj
ela52 Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 Justynko dziekuje za kolejny super przepis. Dolaczam go do ulubionych. Pozdrowionka :wink: :grin: :mrgreen: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi