Marra Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 Zaczynamy sezon grillowy!!! Cebulka z grilla Składniki: - małe cebule - Vegeta - folia aluminiowa Cebulę obrać, naciąć delikatnie od góry, położyć na kawałku folii aluminiowej, posypać Vegetą i zawinąć szczelnie. Piec ok pół godziny na grillu. Podawać z ketchupem. Karkówka z grilla Składniki: - 4 kotlety z karkówki - 1 łyżeczka musztardy - 2 łyżki oleju - 3 łyżki przyprawy do karkówki Appetita Wymieszać przyprawę z musztardą i olejem. Włożyć mięso i marynować około 3 godziny. Mięso wyjąć z marynaty i położyć na ruszcie grilla. Piec około 30 min. Pod koniec pieczenia posmarować jeszcze raz marynatą. Smacznego grillowania :grin: Pozdrawiam Cytuj
Dorunia Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 My grillując często jemy rybkę z jarzynami :wink: -filety rybne(panga,dorsz,a czasami nawet filety ze śledzia) -marchewka -cebulka lub por -masło lub oliwa -sól,pieprz,przyprawa do ryb -folia aluminiowa Filet oprószamy przyprawami i kładziemy na foli aluminiowej,obok kładziemy słupki marchewki,kawałek cebulki lub pora i kawałek masełka lub skrapiamy oliwą.Zawijamy szczelnie, kładziemy na grill i pieczemy do miękkości.Tę rybkę zawsze przyrządza mój mąż i jest naprawdę warta spróbowania. Pozdrawiam :grin: :mrgreen: :wink: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.