dwukropek Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2011 a ja mam szybkowar po mojej chyba prababci i stoi na szafie jako element dekoracyjny pokoju (taki antyk hehe). Cytuj
Dorunia Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2011 Zdejmuj dwukropku ten szybkowar i gotuj w nim...ja odkąd mam to nie mogę bez niego się obejść i gotuję w nim bardzo często i wszystko jest smaczne i zaoszczędza mi sporo czasu :razz: Cytuj
basga Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 I ja też już go mam...teraz czas na eksperymenty. Cytuj
Dorunia Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 Basiu gratuluję zakupu i życzę udanych potraw :) Cytuj
basga Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Dzięki Doruniu ale najpierw muszę go "obczaić".Taki mam https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10191476/ Robiłam w nim tylko ziemniaki,dłużej stygł by móc go otworzyć niż te kartofle się gotowały. :mrgreen: Cytuj
Dorunia Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Niektóre potrawy krócej się gotują,a niżeli czas oczekiwania na otwarcie...ja czasami jak nikt nie widzi to wkładam szybkowar pod zimną wodę i mocno puszczam strumień na pokrywę,kilka sekund i mam otwarty :) Cytuj
basga Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 No w mojej instrukcji też tak radzą tylko żeby zaworów nie zalać. Cytuj
basga Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2012 robiłam gulasz z łopatki i...oczywiście mi się rozgotował przez 20 minut. :mrgreen: .Powiedzcie mi,czy wody może być mniej niż ta dolna granica?Bo jak zalałam podsmażone mięso to wody wlałam do dolnej kreski i było za dużo. Cytuj
Dorunia Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2012 Może być Basiu mniej wody...mięsko i tak z siebie wyda trochę wody podczas gotowania :) Gulasz z łopatki ja gotuję 10min. i jest akurat,gdyż mięsko jest wcześniej obsmażone :) Cytuj
basga Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 OK...muszę sobie kupić minutnik. :mrgreen: Cytuj
Dorunia Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 Tak,minutnik jest przydatny do gotowania w szybkowarze...często gotowanie trwa krótko jak np.skrzydełka z kurczaka 3 min.i wtedy można przegapić czas i rozgotować potrawę :) Cytuj
basga Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 no dokładnie.Jutro mam zamiar robić w nim fasolkę po bretońsku,pewnie w pół godziny będzie gotowa. Cytuj
basga Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 Z pewnością szklana pokrywa jest praktyczna ale ta tarka to już dla mnie przynajmniej niekonieczny bajer no ale masz dwa garnki w sumie więc moim zdaniem jest ok. Cytuj
lois Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2012 a do mnie właśnie dotarł zakupiony szybkowar :) Dziś muszę obczaić i jutrzejszy obiadek będzie już z szybkowara :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi