elusia Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 prosze o rade jak smazyc mrozona rybe?Czy wczesniej rozmrazac,ja mam problem,bo zawsze mi sie rozpada dlatego pytam jak wy to robicie? elusia z gdanska Cytuj
baśka96 Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 Ja zawsze rozmrażam, a potem osuszam papierowym ręcznikiem, dalej panierka i na patelnię.Pozdrawiam Cytuj
basga Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 Ja również tak robię ale dużo zależy od samej ryby,czasem kupi się rybę a po rozmrożeniu okazuje się,że to są zbite razem mniejsze kawałeczki ryb. Cytuj
elusia Opublikowano 22 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 dziekuje za szbka odpowiedz.Te rozkawawkowane ryby sa najczesciej w kostkach,robie z nich mielone kotlety,ale zdaza sie,ze po rozmrozeniu wyplynie duzo wody i ryba jest sucha.Ktos mi doradzil,zeby smazyc zamrozone,ale wtedy robi sie packa i dlatego pytam was o rade. elusia Cytuj
Dorota Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 Ja też, tak jak dziewczyny zawsze rozmrażam rybę przed smażeniem. Zamrożonych jeszcze nigdy nie smażyłam, pozdrawiam :grin: Cytuj
basga Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 No cóż,to są "uroki" mrożonych ryb,najlepiej by było kupować świeże ryby,tak jak kiedyś pisała INA ale niestety,nie zawsze to jest możliwe. Cytuj
M@lgosia Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 Ja również rpzmrażam rybę a potem osuszam papierem. Sypię solą i pieprzem cytrynowym i obtaczam w mące krupczatce tylko bez jajka. Rybę,którą tak robię to moja ulubiona panga. :grin: Cytuj
baśka96 Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 Sypię solą i pieprzem cytrynowym Małgosiu czy kupujesz taki pieprz czy może jakoś "przyrządzasz " go sama? Cytuj
Miuriel Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 ja na ogół rozmrażam ale zdarzyło mi się smażyć zamrożoną (ale tylko kostki). W takim przypadku obsypuje przyprawami i ma patelnię. Nie radzę kłaść takiej ryby na mocno rozgrzany tłuszcz, kiedyś się zagapiłam i mi się patelnia za mocno nagrzała. wrzuciłam zamrożoną rybę i miałam ognisko. Cytuj
redcherry Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 pieprz cytrynowy Kamis idealny do ryb Cytuj
Doris Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Ja zawsze rozmrażam (żeby było szybciej, robię to w mikrofalówce), później osuszam ręcznikiem, panieruję (mąka, jajko, bułka tarta) i wrzucam na rozgrzany olej. :) A jeśli chodzi o przyprawy to ostatnio robię tak, że rybę przyprawiam przyprawą do ryb, solą i pieprzem a do jajka do panierowania dodaję tymianek, bazylię i tę przyprawę, oraz jeszcze troszkę soli i pieprzu. Wg tego przepisu powinno się przed opanierowaniem trzymać filety w pokrojonej cebuli przez godzinę, ale niestety nie zawsze mam na to czas, jak ryba musi być na już. :) Cytuj
Gość karina.m Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 :) a ja rybę przygotowuje w ten sposób: pierwsze ją rozmrażam potem skrapiam duża ilościa soku z cytryny i sypie zioła prowansalskie wstawiam do lodówki na ok 3 godziny zeby dobrze "przeszła" ziołami potem panieruje w jajku i bułce i na patelnię. Cytuj
Isia555 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 witam robie rybkę na wiele sposobów ale zawsze najpierw rozmrażam następnie 1. posypuje przyprawami do ryb potem w mące i piekę na maasełku zeby była chrupiąca skurka 2. posypuje majerankiem pieprzem w jaku w bułce tradycyjne 3. posypuje rybe przyprawami zazwyczaj do ryb a czasem też majerankiem lub tymiankiem i bazylią i przygotowuję gęste ciasto 1 jako , mąka troszkę mleka i proszku do pieczenia ok pół łyżeczki maczam w tym rybke i na olej ciasto urosnie troszke danie jest bardzo smaczne Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.