Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ciasto przepyszne, smak bardzo, określiłabym delikatny, mimo ze ciasto mi nie urosło.Na początku margaryna zważyła sie podczas miksowania razem z cukrem i jajkami, moze była za miekka, bo wyciągnęłam ja wcześniej z lodówki, ale potem zwiększyłam obroty i jakoś sie masa ładnie ubiła. Ciasto upiekłam na prostokątnej blaszce i wyszła cienka warstwa, wyłożyłam truskawki i wstawiłam do piekarnika.Moze ciasta było za mało i dlatego placek wyszedł cienki :razz: . Ale mniejsza o to bo i tak od razu poszła cała blaszka. Będę robić jeszcze raz, ale z malinami i pewnie z podwójnej porcji...

Opublikowano
kofikbardzo się cieszę że skusiłaś się na ten przepisik co do wyrostu ciasta to trochę dziwne bo mnie rośnie sama widziałaś na zdjęciach a w jakiej blaszce robiłaś prostokątna ale jaka duża mała???Trzymam kciuki żeby następnym razem się udało.Pozdrawiam :razz:
Opublikowano

witam:) robiłam to ciastko podczas zeszłych wakacji:) teraz jeszcze nie mam takiej możliwości (studia :razz: hihi) ale już niegługo znów będę próbować moich kulinarnych umiejętności.. To ciastko jest naprawde super.. Robi sie je szybko i jest naprawde smaczne.. Mi czasem nie urosło ale i tak było dobre... A co do owoców to najlepiej je przekroic na pół( np duze truskawki) i obtoczyc w mące... Pozdrawiam:)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

andy8bardzo się cieszę że ciasto smakowało a tych którzy jeszcze gto nie zrobili kusze bo ja kolejny raz wykonałam z podwójnej porcji w tortownicy 30 cm.Ciasto jest na urodziny mojej chrześnicy.

Truskawki z zamrażalnika.

Ja robiłam to ciasto z śliwkami też było pyszne. :-D

[ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano
Justynko - zrobiłam dzisiaj Twoje ciasto,jeszcze nie jadłam ale zamieszczam zdjęcie. Tylko,że mi truskaweczki "poszły" na samo dno... :P . Pozdrawiam Ewa.

post-4828-1211548020_thumb.jpg

post-4828-1211548121_thumb.jpg