karola91 Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 4 jaja 2,5 szklanki mąki 1 masło rośłinne 1 szklanka cukru 1 lyżeczka proszku do pieczenia Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku, później mąkę z proszkiem. Podzielić na pól i do jednej części dodać 1 łyżeczkę kakao. Wykładać kupkami do formy, piec ok. godziny w 180 C. Ja piekłam to w formie od prodziża. Wierzch posmarowałam lukrem z cukru pudru i soku z cytryny, posypałam wiórkami. Na zachętę świeżutkie (godzine temu zrobiłam to babkę i juz jej prawie nie ma) zdjęcia: Cytuj
Andrea Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 Ta babeczka fajnie wygląda ale co ty masz za kakao ,ze 1 łyżka wystarczy? :shock: Cytuj
karola91 Opublikowano 22 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 nie lyzka tylko lyzeczka, juz poprawilam, kakao takie z wiatrakiem na opakowaniu Cytuj
basga Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 A masło roślinne to jakie?Takie w okrągłym kubeczku czy w kostce? Można go zastąpić margaryną palma? Cytuj
karola91 Opublikowano 23 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Takie w okrągłym pudełku, 250g. Nie polecam używania do tego ciasta jakiejkolwiek margaryny. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi