redcherry Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 Składniki: • mała kapusta pekińska • serek biały klinek(półtłusty lub lekki) • rzodkiewka pęczek • ogórek zielony • puszka kukurydzy • pęczek szczypiorku • majonez jogurt naturalny • sok z połowy cytryny • sól pieprz świeży koperek Jak zrobić: 1. Pokroić wszystkie składniki,w dowolne kształty, japrefeeuję ogórek i rzodkiewkę w półtalarki. 2. Serek rozdrobnić najlepiej widelcem. 3. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem. 4. Sos: wymieszać majonez pół na pół z jogurtem, dodać skrojony koperek i wcisnąć sok z około pół cytryny. 5. Polecam polać sałatkę sosem tuz przed podaniem. SMACZNEGO I TROCHĘ WIOSNY DLA WSZYSTKICH :grin: Cytuj
apsik Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 Sałatka myślę że pycha tylko trzeba zrobić,zdrowa i kolorowa. Cytuj
flash_aha Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Sałatka na pewno jest przepyszna. Robię podobną, tylko składniki się zmieniają w miarę tego co akurat mam w lodówce 🙂 Sos robię z jogurtu z niewielkim(łyżeczka, półtorej) dodatkiem majonezu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.