apsik Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Z małymi zmianami upiekłam te pyszne ciasteczka w tygodniu .Zrobiłam je tak.... Zmiksowałam margarynę -a właściwie zobił to mój synek -dodałam cukier i cukier waniliowy,póżniej kolejno żółtka,2 łyżki kwaśnej śmietany i cały czas miksował a na koniec proszek ,kokos[4 łyżki czubate] i kleik ryżowy.Wszystko wymieszać najlepiej palcami i dodać na koniec pianę ubitą-delikatnie wymieszać.Nabierać łyżką i kłaść kupki ciasta-wielkości orzecha włoskiego. Piec około 15 minut. Robiłam Twoją wersję Halinko i tę troszkę zmienioną i obie są smaczne,ja polałam je na koniec polewą czekoladową robiąc fantazyjne zygzaki. Cytuj
ina12 Opublikowano 9 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Eluniu dziękuję bardzo za udoskonalenie ich i podzielenie się z nami, ciekawszy napewno mają wygląd. Pozdrawiam Cytuj
apsik Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Halinko nie ciekawszy tylko troszkę inny i to jest dowodem jak z prawie identycznego przepisu można wyczarować różne wersje. Po to właśnie mamy to forum żeby coś zmieniać,udoskonalać i próbować ciągle czegoś nowego. Twoją wersję upiekę synkowi w środę bo ma gości,pozdrawiam. Cytuj
apsik Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Halinko wczoraj upiekłam ponownie ciasteczka trzymając się dokładnie Twojego przepisu...smaczniutkie,po upieczeniu popudrowałam je jeszcze i moi znajomi myśleli ,że są prosto ze sklepu. Cytuj
ina12 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Eluniu ucieszyłam się i dziękuję za wystawioną dobrą opinię tych ciasteczek i zarówno markiz cytrynowych. Cytuj
annu Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 Znam te ciasteczka, tylko, ze dodaje sie jeszcze do nich 4 lyzki sezamu. A zamiast marmolady kawaleczki czekolady. Moja rodzina je uwielbia :D Ja zreszta tez. Cytuj
goosiaa Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 Upiekłam wczoraj ciasteczka, niestety zbyt gęsto ułożyłam je na blachę, więc ważne jest, żeby były duże odstępy, bo bardzo się rozrastają. Ja niestety nie zwróciłam uwagi na zdjęcia. Myślałam, że już je wyrzucę, ale... troszkę dłużej je popiekłam, można powiedzieć, że ciut przepiekłam, ale i tak w smaku były rewelacyjne. Zrobiłam nadzienie z powideł śliwkowych zmieszanych z Nutellą, a w środek włożyłam wisienkę. Polecam przepis! Cytuj
ina12 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 Gosiu dziękuję i cieszę się że wybrnęłaś z kłopotu, a najważniejsze że ciasteczka smakowały. Pozdrawiam Cytuj
Katarzyna Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 Następny przepis do wypróbowania ;) Cytuj
basga Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zrobiłam je dzisiaj a że miałam akurat resztkę dżemu to tylko na połowę starczyło ale te bez dżemu też sa super.Wyszło mi dwie piekarnikowe blachy.Przy pieczeniu już się przestraszyłam,że coś zepsułam bo...tłuszcz z nich strasznie wyciekał-Wy też tak mieliście?A...i cukru dałam 3/4 szklanki a i tak są słodkie. Cytuj
Basia K Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2012 Chciałam upiec te ciasteczka dla chrześniaka,który jest na diecie bezglutenowej i wyobraźcie sobie nie mogłam nigdzie kupic zwykłego kleiku ryżowego!!! :angry: Cytuj
Jagodka Opublikowano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2013 Drogie Panie, prosze mi powiedziec ile ma byc tego kleiku i o jaki chodzi. Ma byc to taki kleik dla malych dzieci w proszku? serdecznie dziekuje za pomoc Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.