basga Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Bardzo lubię potrawy z czosnkiem-jedyną ich wadą jest "czosnkowy oddech" 🙂 Jakie macie sposoby na zminimalizowanie tego zapachu? Cytuj
baśka96 Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Nie mam na niego sposobu, przez ten właśnie 'czosnkowy oddech' unikam potraw z czosnkiem, a jeżeli już muszę bo np. grypka zaatakuje :roll: to wtedy trudno , jak mus to mus , rodzina musi to jakoś przeżyć, :evil: a po paru dniach zapaszek mija 🙂 Pozdrawiam 🙂 🙂 :roll: Cytuj
mac51 Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Ja słyszałem że mozna złagodzić ten zapach przegryzając natkę pietruszki ziarenka kawy lub gożdzika. Spróbować można 🙂 Cytuj
Gość gumbas Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 pomaga zielona pieruszka i mycie zębów analepij jeść wieczorem do rano duzo zwietrzeje 🙂 gumbas Cytuj
Dorunia Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Ja słyszałam i mój tata czasem tak robi...żuje przez jakiś czas skórkę z cytrynu(oczywiście najpierw umytą i sparzoną) Cytuj
łolga Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 szklanka zimnego mleka pomaga na oddech, ale jeśli zjemy dużo zosnku , niestety "pachnie" również pot - na to sposobu nie znam :sad:??: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi