Jolcia Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Już kilka przepisów na rogaliki widziałam na forum ale takiego nie, więc podaję. Składniki: -1/2 kg mąki -podwójny cukier waniliowy -2 jajka -5 dag drożdży -1 łyżeczka proszku -1 margaryna Kasia -6 łyżek mleka W mleku rozrobić drożdże.Wszystkie składniki połączyć i zagnieść ciasto.Włożyć do zamrażalnika na 2 godziny.Potem podzielić na 6 części. Każdą rozwałkować na okrągły placek,pokroić na 8 trójkątów.Na każdy nakładać dowolne nadzienie.Zawsze robiłam z marmoladą ale wczoraj do niektórych dodałam czekolady.Dzieciaki stwierdziły że są super. Każdy trójkącik zwinąć w rogala,posmarować białkiem i posypać cukrem. Pozostawić do wyrośnięcia a następnie piec 15 minut w rozgrzanym piekarniku. Temp.170 C.Polecam bo są pyszne.Zawsze robię z podwójnej albo potrójnej porcji i mrożę.Po rozmrożeniu są świeżutkie. Cytuj
aniela Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Jolu!! Jak Ty nie przestaniesz wklejac tych swoich zdjec z wypiekami, to latwiej mnie bedzie przeskoczyc niz obejsc! Tak podzilaly na mnie te Twoje fotki, ze za chwile lece robic Twoje rogaliki i Halinki ciasteczka biszkoptowe z makiem. majka Cytuj
Justyna.K Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 JOLCIU PRZEPYSZNIE WYGLĄDAJĄ TWOJE ROGALICZKI jakie one są kruche może??Ile wychodzi ich z tej porcji tak mniej więcej oczywiście. 🙂 Cytuj
Jolcia Opublikowano 24 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Majeczko mnie pewnie też łatwiej będzie przeskoczyć niebawem.Na forum jest tyle wspaniałych przepisów ,że nie wiadomo co piec w pierwszej kolejności. Justynko z przepisu wychodzi 48 rogalików.Są kruche i szybciutko znikają ze stołu.Właśnie jestem u siostry i sobie wcinamy rogale i zielone ciacho. 🙂 🙂 Cytuj
ela52 Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Witaj Jolcia!!! Dzieki za przepis na rogaliki,wygladaja przepysznie. Wkrotce postaram sie je zrobic. Cieplutko pozdrawiam 🙂 🙂 🙂 Cytuj
ina12 Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Jolcia nie miałam zamiaru nic upiec, jeszcze mam końcówkę ciastek, ale jak zobaczyłam te pyszne Twoje rogaliki i tak fachowo zwinięte to jutro biorę się po południu za pieczenie ich. Dopołudnia nie mogę bo oglądam skoki. Dziękuję za przepis i pozdrawiam Cytuj
Jolcia Opublikowano 25 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 W piątek upiekłam 144 rogale i już ich nie ma. Mam nadzieje, że wszystkim którzy je upieką też będą tak smakowały. 🙂 Cytuj
aniela Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Witaj Jolu, rogaliki sa SUPPPER, ciasteczka Halinki z makiem zniknely w mgnieniu oka, wiec poznym wieczorem zabralam sie za te rogale. Wyglada na to, ze bede musiala cos nowego upiec na tydzien raz jeszcze dzisiaj wieczorem, bo dzieci tylko podchodza, zabieraja i mowia " to juz tyle ich zjadlas" No tak, one jedza a ja zbieram extra KG, dobre co? majka Cytuj
Jolcia Opublikowano 26 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Majka bardzo się cieszę ,że rogaliki smakują. 🙂 Cytuj
ina12 Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Jolciu jeszcze raz dziękuję za przepis. Uwierzcie mi nic nie wyolbrzymiam ale takie przepyszne rogaliki jak długo żyję jadłam po raz pierwszy. Moje rogaliki jako dowód. Pozdrawiam Cytuj
renigliwice Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Robiłam już niejedne rogaliki, ale po takim komentarzu Iny muszę koniecznie upiec z przepisu Joli! Pozdrawiam. 🙂 Cytuj
Jolcia Opublikowano 27 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Halinko rogaliki piękne.Dziękuję za miłe słowa.Z twoich ust to naprawdę duże wyróżnienie. ;) ;) Cytuj
Dorunia Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Spróbuję zrobić te rogaliki bo przepis wydaje mi sie nie bardzo trudny.Kiedyś piekłam rogaliki,ale zamiast nich wyszły mi bułki duże w kształcie rogalików...w smaku były bardzo smaczne,ale wielkie...może te wyjdą mi ładne chociaż trochę przypominające te Wasze ;) Cytuj
Gość kasztanek Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 A jak się zwija takiego ładnego rogalika ? ;) Specjalnie sie zarejestrowałam żeby się zapytać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi