Jolcia Opublikowano 28 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 Ciasto wałkuje się na okrągło i tnie na 8 części,czyli wychodzi 8 trójkątów. Na każdy trójkąt,na szerszą część kłaść nadzienie i z tej właśnie strony zwijać w rulonik,a potem lekko zwinąć nadając kształt rogala. Cytuj
Gość kasztanek Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Super!!!!!! Bardzo bardzo bardzo dziękuję za przespis :wink: Pyszności :wink: we wtorek robię jeszcze raz :) :) Cytuj
Majka9 Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Rogaliki rewelacja - robiłam wczoraj i niestety dziś już ich nie ma . Następnym razem zrobię więcej .Dziękuję za świetny przepis. :) Cytuj
Jolcia Opublikowano 31 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Cieszę się Majka i Kasztanek że smakują wam rogaliki.Pozdrawiam. :) Cytuj
kofik Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 Jolu!! Jak Ty nie przestaniesz wklejac tych swoich zdjec z wypiekami, to latwiej mnie bedzie przeskoczyc niz obejsc! Tak podzilaly na mnie te Twoje fotki, ze za chwile lece robic Twoje rogaliki i Halinki ciasteczka biszkoptowe z makiem. majka A gdzie znajde przepis na te ciasteczka z makiem, zostało mi troche maku z ostatniego pieczenia i az sie prosi żeby coś z nim zrobić, bo rogaliki wyglądaja przepysznie ale coś nie umiem zabrać sie za takie "robótki ręczne" Pozdrawiam :sad: Cytuj
basga Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 Znajdziesz je tutaj No i witaj na forum! Cytuj
Jolcia Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 Koflik ciasteczka z makiem są na stronie 9,autorstwa Iny12. Życzę udanych wypieków. :sad: Cytuj
kofik Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Dziękuje,już poczytałam.Musze sie przyznać,że może raz,ale bardzo dawno robiłam ciasteczka.Ale teraz musze sie zmobilizować i coś upiec,takie ciasteczka albo rogaliki bedą w sam raz do rączki mojej małejWiktorii. Narazie dziękuję i pozdrawiam. Cytuj
kofik Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 :cry: :razz: :razz: Jolciu, właśnie wyciągnęłam ostatnią blaszkę z rogalikami. Wyszły pyszne, prawie połowe zjadłyśmy z siostrą na ciepło, mam nadzieje że nie rozbolą nas brzuchy :cry: . Troszke wyszły kuslawe, ale dojde do wpawy. A i nam smakują najlepiej te z czekoladą, szkoda że wyszło ich tak mało.Posypałam je cukrem pudrem, tak jak ina, ale widziałam, ze swoje posypałaś kryształem. Powiedz mi prosze czy smarowałaś samym żółtkiem czy całym jajkiem? I czy smarowałaś na samym początku, czy w trakcie pieczenia? Chciałabym sie pochwalić i dołączam zdjęcięcie...na zachęte...pozdrawiam Cytuj
iwona30 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Jakie tam koślawe wyszły Ci super i tak napewno smakują. Cytuj
Jolanta Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Czy ktos mi moze odpowiedziec na moje pytanie czy rzeczywiscie wklada sie ciasto do zamrazalnika i jaka czekolade dajecie i czy moze byc tez dzem.Bo mam ochote zrobic te rogaliki i tak pysznie wygladaja na zdjeciach :cry: . [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi