zakalec Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Skladniki: glowka bialej kapusty kielbasa lub/i szynka lub/i boczek cebula (3-4 sztuki) sol i pieprz ketchup lub przcier pomidorowy ewentualnie marchewka (1-2 sztuki) Przygotowanie: Kapuste skroic w drobne paski. Wlozyc do garnka i zalac 2 szklankami wody (nie szkodzi jesli kapusta wystaje nad garnek, gdyz opadnie podczas gotowania). Gotowac az zmieknie. Na patelni usmazyc porojone mieso i cebule - doprawione. Dodac do kapusty. Mozna dodac ztarta lub pokrojona marchew. Dodac ketchupu bardziej do dodania koloru niz smaku (najlepiej tego 'taniego', nie Heinz'a, bo jest mniej octowy). Calosc przyprawic. Podgotowac jeszcze kilkanascie minut i gotowe! Swietny posilek - smaczny i tani. Ja wrzucam wszystkie mieso jakie mam - im wiecej tym lepiej 🙂 Mozna dodac grzyby/pieczarki, papryke, fasolke biala z puszki. Najlepiej smakuje z ugotowanymi ziemniaczkami albo poprostu z chlebem. Smacznego! Cytuj
kate_76 Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 potwierdzam bardzo dobre danie . tez czasem robie taki a la bigosik ! Cytuj
ina12 Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Polecam ja też gotuję w ten sposób i dodaję listek laurowy i ziele angielskie. Czasami gotuję bez ketchupu, przecieru, ziela angielskiego i listka laurowego tylko dodaję jabłka kwaśne. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi