elmo_23 Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 CANNELLONI 1 opakowanie makaronu Cannelloni 0,5 kg mięsa mielonego 1 cebula 5 pieczarek 1 marchewka pół czerwonej papryki pół szklanki mrożonego groszku 1 puszka pomidorów przecier pomidorowy sól, pieprz, zioła prowansalskie 20 dag strtego żółtego sera 2 szkl mleka 1 łyżka mąki olej do smażenia 1 łyżka masła Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oliwie, dodajemy mięso, przyprawy i dusimy. Pieczarki i marchew szatkujemy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do mięsa. Pod koniec duszenia dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i ugotowany wcześniej groszek. Na końcu dodajemy pomidory z puszki, a sok pozostawiamy do sosu. Doprawiamy jeszcze do smaku i odstawiamy do ostygnięcia. Roztapiamy masło i zrumieniamy na nim mąkę. Następnie dolewamy mleko, sok z pomidorów i 2 łyżki przecieru pomidorowego. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Do przestudzonego farszu dodajemy garść startego sera. Farszem napełniamy makaronowe rurki i układamy je w naczyniu żaroodpornym. Jeżeli zostało nam trochę farszu, to dodajemy go do sosu. Polewamy sosem makaron i posypujemy serem. Przykrywamy naczynie i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190-200*C na ok 50 min. Pod koniec pieczenia sprawdzamy widelcem czy makaron jest już miękki, jeżeli tak to zedjmujemy pokrywkę i zapiekamy jeszcze 3 min, żeby ser był chrupiący. Smacznego 🙂 1 Cytuj
ela52 Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Witaj!!! Pyszne jest to cannelloni.Robilam je juz wiele razy.Przepis dostalam od kolezanki. Goraco pozdrawiam 🙂 Cytuj
zuziorek Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Witaj Elmo! Rurki były kiedyś moim popisowym daniem. Odkąd jestem na forum wszystkie dania są popisowe... Mój przepis jest bardziej prosty w wykonaniu ale Twój bardzie wykwintny. Ja serwuje tak: mięso mielone+tarta bułka+jajko+masa przypraw/vegeta, oregano, bazylia, estragon i mieszanka gyros/ tak przygotowanym mięsem napełniam rurki i polewam go sosem /2puszki pomidorów+szklanka wody+1łyzka koncentratu pomidorowego+2ząbki czosnku+cukier+sół+vegeta/, zagotować i dusić do uzyskania gęstego sosiku Reszta podobnie jak w Twoim przepisie... pozdrawiam Cytuj
elmo_23 Opublikowano 26 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Witaj Zuziorku! Następnym razem wypróbuje twój przepis na Cannelloni. Brzmi ciekawie i na pewno jest równie smaczny. Podobnie jak ty uważam, że to forum jest najlepsze. Bardzo lubię gotować, a na Smacznym jest mnóstwo ciekawych i prostych w wykonaniu przepisów. Ponadto można dzielić się nowymi spostrzerzeniami i korzystać z doświadczenia innych. Pozdrawiam 🙂 Cytuj
Jolcia Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Przyznaję ,że Canneloni to pyszne danie.Cała moja rodzinka je uwielbia.Elmo zdjęcia są super. Cytuj
magda123-m1 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Witaj Elmo!! Wczoraj zrobiłam Twoje Cannelloni----- jest pyszne!!! Wszystkim smakowało, przepis rewelacyjny sprawdził sie w 100%. Pozdrawiam :grin: :grin: :grin: Cytuj
grumko Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 witam! robiłem to Cannelloni w ten weekend: rzeczywiście bardzo smaczne! dziękując za przepis serdecznie pozdrawiam! Cytuj
elmo_23 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Grumko i Madziu cieszę się bardzo że wam smakowało:) Pozdrawiam Cytuj
kate_76 Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zrobilam dzis Elmo twoje canneloni i musze przyznac ze rzeczywiscie jest PYSZNE!!! pozdrawiam :arrow: Cytuj
Majka9 Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Już drugi raz robiam to cannelloni na obiad - moja córka nie może się normalnie najeść :razz: . Jest super - dzięki za fajny przepisik :grin: Cytuj
basga Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Robiłam kiedyś Cannelloni tyle że z masą szpinakowo-twarogową ale wszystkiego trzeba spróbować :grin: Cytuj
wiola344 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 :grin: Witaj Elmo dziś zaserwowałam Cannelloni i przyznaje że jest rewelacyjne , córka pytała mnie jeszcze nie dokończywszy jednego kiedy zrobie znowu takie dobre hihihi podałam je z sałatą ze szczypiorkiem i śmietaną :shock: Dziekuje i pozdrawiam. :razz: Cytuj
basga Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Powiedzcie,czy obgotowujecie ten makaron czy napełniacie farszem i on potem gotuje się w tym sosiku? Cytuj
wiola344 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 :shock: Nie obgotowuje ,podczas nadziewania juz mięknie a podczas pieczenia robi się miększy :razz: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.