Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elmo i skusiłam się na Twoją wersję rurek. Muszę przyznać szczerze, że moja to wielka porażka. Farsz pierwsza klasa nie wspomne o sosie na bazie mleka.....mniam Pozdrawiam

  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Witam.Już drugi raz robiłam to cannelloni.Bardzo nam smakowało.Za pierwszym razem robiłam dokładnie wg przepisu,trzymałam nawet dłużej w piekarniku ale i tak te rurki,które wystawały ciut ponad sos były twardawe.Wczoraj postanowiłam najpierw obgotować w osolonej wodzie przez 5 minut makaron.Trochę to było kłopotliwe,niektóre rurki lekko się ponadrywały,farsz też już trudniej się wkładało ale w smaku(jak ,dla mnie) było jeszcze lepsze(przedtem brakowało mi smaku makaronu gotowanego w osolonej wodzie).Oczywiście, w piekarniku trzymałam krócej.Wszystko mięciutkie. :grin: Dzisiaj pochłonęliśmy pozostałą od wczoraj część.Jeszcze lepsze!

  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

:)witaM! zwracam sie z dziwnym (moze) pytaniem :) dzis bede pierwszy raz robic canelloni, mam juz dwa nadzienia, miesne i szpinakowo-serowe, z tym nie mialam problemu bo umiem kuchcić :grin: bede miala 8gosci, ja bede 9ta ;) i moje pytanie moze dziwne: ale czy wystarczy 48 rurek (2opakowania)nadzianych farszami? przy prostym dzieleniu wychodzi po 5,333 rurki na osbobe. Ile sztuk takich rurek jestescie w stanie zjesc? a ile wasz mezczyzna? nie chcialabym dac plamy, ze mi braknie albo cos ;) Zaden z waszych przepisow nie mowi na ile osob jest to opakowanie canelloni ktore uzywacie :grin: pozdrawiam serdecznie, Iduna

  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witaj Elmo, ja wcześniej robiłam cannelloni wg innego przepisu ale bardzo podobnie, jednak zawsze te rurki sie rozwalają przy wyjmowaniu. Czy ty robisz w piekarniku gazowym czy w elektrycznym, myślę że to też ma znaczenie :mrgreen:

Opublikowano

Wiolu piekę w elektrycznym, ale chyba nie ma to większego znaczenia. W gazowym trzeba odpowiednio ustawić temp. Z doświadczenia wiem, że każdy gazowy piekarnik piecze inaczej i tylko jego właścicielka wie jak go okiełznać :P

Opublikowano

Elmo muszę przyznać że dzięki Twojemu przepisowi trafiłam na to forum :P Dzisiaj zrobię cannelloni na romantyczną kolację :P Mam tylko jedno pytanie...nie dodajesz do tego czosnku?

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.