zuziorek Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Elmo i skusiłam się na Twoją wersję rurek. Muszę przyznać szczerze, że moja to wielka porażka. Farsz pierwsza klasa nie wspomne o sosie na bazie mleka.....mniam Pozdrawiam Cytuj
asienka19873 Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 witaj elmo23,twoj przepis na cannelloni wyglada smakowicie! przed chwila go wydrukowalam i biegne go wyprobowac!pozdrawiam Cytuj
karola91 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 a czy puszke pomidorow mozna czyms zastapic, np "surowymi" pomidorami? Cytuj
Katarzyna Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 a czy puszke pomidorow mozna czyms zastapic, np "surowymi" pomidorami? Myślę że tak, ja zawsze robiłam ze świeżych jeśli tylko były :P A danie jest Cytuj
aniar Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Witam.Już drugi raz robiłam to cannelloni.Bardzo nam smakowało.Za pierwszym razem robiłam dokładnie wg przepisu,trzymałam nawet dłużej w piekarniku ale i tak te rurki,które wystawały ciut ponad sos były twardawe.Wczoraj postanowiłam najpierw obgotować w osolonej wodzie przez 5 minut makaron.Trochę to było kłopotliwe,niektóre rurki lekko się ponadrywały,farsz też już trudniej się wkładało ale w smaku(jak ,dla mnie) było jeszcze lepsze(przedtem brakowało mi smaku makaronu gotowanego w osolonej wodzie).Oczywiście, w piekarniku trzymałam krócej.Wszystko mięciutkie. :grin: Dzisiaj pochłonęliśmy pozostałą od wczoraj część.Jeszcze lepsze! Cytuj
niuniaczek Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Tak zachwalacie tę potrawę, że i ja sie skuszę. Właśnie wydrukowałam i jutro robię, trzymajcie kciuki, pozdrawiam Cytuj
redcherry Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zrobiłam z Twojego przepisu to danie i musze przyznać, że jest przepyszne. Bardzo nam smakowało. Dziękuję za pyszny przepis Cytuj
Gość Iduna Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 :)witaM! zwracam sie z dziwnym (moze) pytaniem :) dzis bede pierwszy raz robic canelloni, mam juz dwa nadzienia, miesne i szpinakowo-serowe, z tym nie mialam problemu bo umiem kuchcić :grin: bede miala 8gosci, ja bede 9ta ;) i moje pytanie moze dziwne: ale czy wystarczy 48 rurek (2opakowania)nadzianych farszami? przy prostym dzieleniu wychodzi po 5,333 rurki na osbobe. Ile sztuk takich rurek jestescie w stanie zjesc? a ile wasz mezczyzna? nie chcialabym dac plamy, ze mi braknie albo cos ;) Zaden z waszych przepisow nie mowi na ile osob jest to opakowanie canelloni ktore uzywacie :grin: pozdrawiam serdecznie, Iduna Cytuj
basga Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 Na pewno nie zabraknie,mnie wystarcza 2-3 szt! Cytuj
magdalenka_23 Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 dziś PONOWNIE u mnie na obiad cannelloni :-) , jest przepyszne, sos na bazie mleka rewelacja. danie jest naprawdę REWELACYJNE ;-) Cytuj
Wiolal Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Witaj Elmo, ja wcześniej robiłam cannelloni wg innego przepisu ale bardzo podobnie, jednak zawsze te rurki sie rozwalają przy wyjmowaniu. Czy ty robisz w piekarniku gazowym czy w elektrycznym, myślę że to też ma znaczenie :mrgreen: Cytuj
elmo_23 Opublikowano 10 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 Wiolu piekę w elektrycznym, ale chyba nie ma to większego znaczenia. W gazowym trzeba odpowiednio ustawić temp. Z doświadczenia wiem, że każdy gazowy piekarnik piecze inaczej i tylko jego właścicielka wie jak go okiełznać :P Cytuj
Gość Malinka25 Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Elmo muszę przyznać że dzięki Twojemu przepisowi trafiłam na to forum :P Dzisiaj zrobię cannelloni na romantyczną kolację :P Mam tylko jedno pytanie...nie dodajesz do tego czosnku? Cytuj
elmo_23 Opublikowano 11 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Malinko oczywiście można dodać czosnek dla podkreślenia smaku mięsa. Życzę udanej kolacji :P Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.