annu Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Zrobiłam dzisiaj na obiad. Hmmm... niebo w gebie :P Dzieki za przepis Cytuj
Gość Malinka25 Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 Elmo ten przepis to rewelacja!!!!!! Mój mąż nie mógł wyjść z zachwytu i wstyd sie przyznac ile zjedliśmy :P Do mięska wlałam jeszcze lampkę czerwonego winka. Cytuj
biedroneczka Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 Danko jest pyszne zrobiłam chyba błąd i pogotowałam trochę rurki rozwalały się jak diabli ale i tak znikło w mig nastepnym razem zostawie surowe Cytuj
klaudus69 Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 dzisiaj bede robila cannelloni z Twojego przepisu na romantyczna kolacje :) i jestem wrecz przekonana ze moj mezczyzna padnie z wrazenia :P pozdrawiam :P Cytuj
Gość Fozzie Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 No ja sie dopiero przymierzam do wykonania i po przejrzeniu kilku przepisów, ten wydał mi sie najbardziej przyziemny, a ze mistrzem kuchni nie jestem, a chcem zonie zrobić niespodzianke wiec postanowilem zawalczyc, mam tylko pytanie, jakiego winiacza polecacie do tej mniewam pyszności ?? Cytuj
Gość Fozzie Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Wiec jestem juz po... Ale jak kazdy meżczyzna pare spraw sobie ułatwiłem, a w pewnych momentach urozmaicilem przepis elmy. Cebulke przysmazalem na oleju, tak jak mówi przepis, ale na rozgrzany olej wrzuciłem łyczeczke masła, dzieki czemu cebulka ladnie się zeszkliła, no i oczywiście nie mogło sie obyć bez dodania posiekanego ząbka czosnku i odrobiny wina czerwonego, którego reszta została spozyta podczas konsumpcji. Zamiast gotowania mrożonego groszku, poszedłem na łatwizne i dodałem mała puszkę groszku konserwowanego. Poza tymi szczegółami trzymałem się przepsu i naprawde wyszło rewelacyjnie, zrobiłem to na kolacje i po takim daniu zakrapianym delikatnie winkiem, żona mi takie fikołki w łózku wyprawiała, ze byłem w szoku. Aha... jeszcze jeden szczegół, zeby wyeliminowac problem "twardych rurek" robie podobnie jak z lasagne, po ułozeniu w naczyniu zaroodpornym i polaniu sosem odstawiam na 30 min, i w tym czasie nagrzewam piekarnik do odpowiedniej temperatury, zarówno lasagne i teraz cannelloni wychodza boskie i bardzo mieciutkie, obgotowywanie wczesniej makaronu, to wręcz profanacja... dzięki za super przepis i pozdrawiam.. Cytuj
Gość kruszynka Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 Dzisiaj wypróbuje przepis elmo23 :P zapowiada sie smakowicie, pewnie moj dziubek też bedzie zachwycony. Dzięki za przepis :-) .pozdrawiam :cry: Cytuj
Gość biedrona Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 WIELKIE DZIEKUJE za przepis elmo_23 !! Canneloni bylo BOSKIE !! Ledwo sie na nie zalapalam :-) . Juz nie moge sie doczekac nastepnego :cry: . Sos wykorzystuje teraz do spaghetti i jest rewelacyjne. Oczywiscie dodaje do niego rozne warzywka i miesko. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj
natallia Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Hej, pyszne te cannelloni – rewelacja! Ja zawsze robiałam z innym farszem : opakowanie rurek, 0,5 kg mielonego i 1 opakowanie szpinaku z sosem serowym – też polecam, ale tem twój - palce lizać. Cytuj
Gość kacza2 Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 Cannelloni- pyszne! Smakowało całej rodzince. Tylko rurki mi się porozrywały, chyba następnym razem zrobię ich mniej, żeby nie musiały leżeć jedna na drugiej. Albo może je trzeba czymś przełożyć... sosem (?) Cytuj
Toni Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 witam Powiedzcie mi ten sos ma być taki rzadki? Cytuj
kim Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Zrobiłam to Cannelloni. Niestety, danie okazało się klapą. Zrobiłam dokładnie według przepisu. Nie wiem, gdzie popełniłam błąd, bo po ilości samych pozytywnych opinii sądzę, że to ewidentnie moja wina. Byc może nie doprawiłam dokładnie dania:( Co mi radzicie, by następnym razem się udało? Cytuj
gosia34 Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 U mnie też niestety to danie za bardzo nie wyszło :D Cytuj
Gość kasia2030 Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 witam tez zrobie dzisiaj cannelloni wg tego przepisu... jedynie co bedzie inaczej to nie w piekarniku bo go nie posiadam... :-D ale mam wypróbowane tefal ingenio... wiekszosc przepisow do piekarnika mozna w nich zrobic na zwyklej kuchence gazowej... :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.