Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elmo ten przepis to rewelacja!!!!!! Mój mąż nie mógł wyjść z zachwytu i wstyd sie przyznac ile zjedliśmy :P Do mięska wlałam jeszcze lampkę czerwonego winka.

  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

No ja sie dopiero przymierzam do wykonania i po przejrzeniu kilku przepisów, ten wydał mi sie najbardziej przyziemny, a ze mistrzem kuchni nie jestem, a chcem zonie zrobić niespodzianke wiec postanowilem zawalczyc, mam tylko pytanie, jakiego winiacza polecacie do tej mniewam pyszności ??

Opublikowano

Wiec jestem juz po... Ale jak kazdy meżczyzna pare spraw sobie ułatwiłem, a w pewnych momentach urozmaicilem przepis elmy. Cebulke przysmazalem na oleju, tak jak mówi przepis, ale na rozgrzany olej wrzuciłem łyczeczke masła, dzieki czemu cebulka ladnie się zeszkliła, no i oczywiście nie mogło sie obyć bez dodania posiekanego ząbka czosnku i odrobiny wina czerwonego, którego reszta została spozyta podczas konsumpcji. Zamiast gotowania mrożonego groszku, poszedłem na łatwizne i dodałem mała puszkę groszku konserwowanego. Poza tymi szczegółami trzymałem się przepsu i naprawde wyszło rewelacyjnie, zrobiłem to na kolacje i po takim daniu zakrapianym delikatnie winkiem, żona mi takie fikołki w łózku wyprawiała, ze byłem w szoku. Aha... jeszcze jeden szczegół, zeby wyeliminowac problem "twardych rurek" robie podobnie jak z lasagne, po ułozeniu w naczyniu zaroodpornym i polaniu sosem odstawiam na 30 min, i w tym czasie nagrzewam piekarnik do odpowiedniej temperatury, zarówno lasagne i teraz cannelloni wychodza boskie i bardzo mieciutkie, obgotowywanie wczesniej makaronu, to wręcz profanacja... dzięki za super przepis i pozdrawiam..

  • 3 miesiące temu...
Gość kruszynka
Opublikowano

Dzisiaj wypróbuje przepis elmo23 :P zapowiada sie smakowicie, pewnie moj dziubek też bedzie zachwycony. Dzięki za przepis :-) .pozdrawiam :cry:

Gość biedrona
Opublikowano

WIELKIE DZIEKUJE za przepis elmo_23 !! Canneloni bylo BOSKIE !! Ledwo sie na nie zalapalam :-) . Juz nie moge sie doczekac nastepnego :cry: . Sos wykorzystuje teraz do spaghetti i jest rewelacyjne. Oczywiscie dodaje do niego rozne warzywka i miesko. Pozdrawiam serdecznie.

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hej, pyszne te cannelloni – rewelacja! Ja zawsze robiałam z innym farszem : opakowanie rurek, 0,5 kg mielonego i 1 opakowanie szpinaku z sosem serowym – też polecam, ale tem twój - palce lizać.

  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Cannelloni- pyszne! Smakowało całej rodzince. Tylko rurki mi się porozrywały, chyba następnym razem zrobię ich mniej, żeby nie musiały leżeć jedna na drugiej. Albo może je trzeba czymś przełożyć... sosem (?)

  • 2 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Zrobiłam to Cannelloni. Niestety, danie okazało się klapą. Zrobiłam dokładnie według przepisu. Nie wiem, gdzie popełniłam błąd, bo po ilości samych pozytywnych opinii sądzę, że to ewidentnie moja wina. Byc może nie doprawiłam dokładnie dania:( Co mi radzicie, by następnym razem się udało?

  • 4 miesiące temu...
Gość kasia2030
Opublikowano

witam tez zrobie dzisiaj cannelloni wg tego przepisu... jedynie co bedzie inaczej to nie w piekarniku bo go nie posiadam... :-D ale mam wypróbowane tefal ingenio... wiekszosc przepisow do piekarnika mozna w nich zrobic na zwyklej kuchence gazowej... :)

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.