basga Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Może one różnią się tylko kolorem bo w KDC też takie oferują tyle że niebieskie. Podczas pieczenia nic się z nimi nie dzieje,nawet jak dotykają do ścianek piekarnika. Dla mnie jedyną niedogodnością jest to,że trzeba podkładać deseczkę podczas przenoszenia takiej prostokątnej formy z ciastem bo się wygina.Raz wylało mi sie ciasto ale potem to już podkładałam deseczkę i wszystko ok.Przy wyjmowaniu z piekarnika też tak robię bo ciasto może popękać. Cytuj
jotka Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Ja to mam ochotę na takie do minibabeczek, zreszta na takie w kształcie serca też chcę sobie kupić. Moje metalowe rdzewieją, odpryskuje te czarne coś w rodzaju teflonu, okropność. O tortownicy nie wspomnę. Czas na zmiany :grin: Cytuj
basga Opublikowano 6 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2008 Dokupiłam teraz okrągłą formę,tym razem niebieską i też sprawuje sie doskonale. Cytuj
Izunia2007 Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 Ja mam foremki blaszane, szklane, silikonowe i teflonowe.Wszystkie sprawuja sie dobrze,chociaz czasem zalezy co chcemy piec np do rzadkich ucieranych ciast lepsze sa blaszane lub szklane bo w silikonowych zle sie przenosi do pieca.Do blaszanych i szklanych nie uzywam papieru tylko tluszcz w sprayu.Jedna butelka starcza na bardzo dlugo,polecam! Cytuj
gatita Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Mam ochotę na formy silikonowe i chyba sobie zafunduję. Moim zdaniem najlepiej sprawdzają się formy szklane. Widać co się dzieje od spodu i mozna je porządnie umyć. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.