Jolcia Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 SŁADNIKI -10 białek -6 żółtek -20 dag cukru -10 dag orzechów włoskich pokrojonych -10 dag orzechów włoskich mielonych -10 dag wiórek kokosowych -5 dag rodzynek -1 łyżeczka proszku do pieczenia -5 łyżek mąki krupczatki Białka ubić na sztywno,dodać cukier,żółtka,mąkę i resztę. Wylać na dwie blaszki o wymiarach 29/36 cm i piec w temp.170C przez 25 minut.Blaszki wyłożyć najlepiej papierem do pieczenia. KREM -puszka brzoskwiń -25 dag masła 82% tłuszczu lub margaryny Kasi jak ktoś woli -4 żółtka -1 budyń waniliowy -1 łyżka mąki ziemniaczanej -3 łyżki cukru pudru Sok z brzoskwiń odlać i uzupełnić wodą aby uzyskać 1 i1/2 szklanki soku.Jedną szklankę zagotować,w połowie szkl rozrobić mąkę,budyń i wlać do wrzątku.Ugotowany budyń schłodzić. Masło utrzeć na puch,dodać żółtka utarte z cukrem,a następnie zimny budyń.Do gotowego kremu dodać pokrojone w kosteczkę brzoskwinie. Na jeden placek wyłożyć krem i przykryć drugim plackiem.Polać polewą czekoladową [ każdy ma na pewno swoją ulubioną ]. Jażeli ktoś boi się surowych jajek to żółtka może dodać z mąką do gotującego się soku. Ja osobiście polecam moją wersję,jest super. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Jolcia aleś ciacho odwaliła i jak tu schudnąć ?ciągle sobie powtarzam już nic nie piekę ale jak wejdę na forum to już zapominam o tym.Obowiązkowo do wykonania ale w święta.Mam nadzieję że wytrzymam. Gratulacje wykonanie wzorowe. 🙂 Cytuj
EWA1992 Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Joluś - ale wyszło Ci wspaniałe ciacho! Już wiem jakie ciasto upieke na niedziele. Cytuj
Jolcia Opublikowano 26 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Dziewczyny spróbujcie ono jest naprawde pyszne i delikatne. Cytuj
renigliwice Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Smakowite ciacho Jolu i piękne zdjęcie! Gratuluję. Podoba mi się dodatek orzechów i wiórek kokosowych do ciasta. Na pewno upiekę w niedługim czasie. Pozdrawiam Cię gorąco i dziękuję za przepis. 🙂 🙂 🙂 Cytuj
basga Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Jolcia aleś ciacho odwaliła i jak tu schudnąć ?ciągle sobie powtarzam już nic nie piekę ale jak wejdę na forum to już zapominam o tym Ja mam tak samo 🙂 🙂 🙂 a ciacho obłędne! Cytuj
azi Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Wygląda wspaniale i bardzo smakowicie 🙂 Napewno wypróbuję twój przepis. Serdecznie dziękuję i serdecznie pozdrawiam wszystkich forumowiczów . Cytuj
ina12 Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Basiu my wszystkie przez te ciasta zrobimy się szersze aniżeli wyższe. Cytuj
elmo_23 Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Już wiem jakie cicho upiekę na święta! Dziękuję Jolu:) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.