Ines22 Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Witam zagorzałych wielbicieli kuchni !Czy mogłabym sie zwrócić do was o poradę?Ponieważ uwielbiam gotować i piec to nigdy nie robiłam jeszcze masy ubijanej na parze a właśnie chciałabym zacząć ją robić ponieważ bardzo mi smakuje.Znalazłam przepis na masę z jednym całym jajkiem i jednym białkiem piszę iż muszę to ubić na parze z 10 dag cukru i cukrem waniliowym następnie ostudzić i wymieszać z mielonymi orzechami i łyżką śmietany irumem.Wydaje mi sie iż będzie za żadka masa. Może ktoś z was mi napisze jak krok po kroku sporządzić podobną masę na parze albo inną ale w podobny sposób. KIedyś próbowałam ubijać na parze inną masę ale sie ścieła i była jak woda jednym słowem BLE 🙂 Cytuj
mac51 Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Ines22,a może spróbujesz zrobić taki krem jak w tym mazurku? https://www.smaczny.pl/forum/Mazurek-Pomaranczowy-t4197.html Cytuj
Ines22 Opublikowano 28 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 Bardzo Ci dziękuje że mi odpisałaś ;) Spróbuję tą masę ponieważ wygląda na bardzo smaczną! Jeszcze raz WIELKIE DZIEKI! ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi