basga Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Nie podam dokładnych proporcji bo zawsze robię "na oko" ;) Usmażyć cienkie naleśniki-ja smażę z jednej strony bo z drugiej i tak będą jeszcze smażone ;) Farsz:pieczarki zetrzeć na grubych oczkach lub drobno posiekać,podsmażyć z cebulką,dodać pasztetowej i smażyć do uzyskania gęstej masy. Doprawić do smaku,przestudzić. Naleśniki smarować masą na stronie na której się smażyły,zawinąc brzegi i zwinąć krokiecika. Obtoczyć w jajku i bułce tartej i smażyć na złoto ;) Do tego barszczyk do popicia i kolacyjka jak marzenie ;) Cytuj
zakalec Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Tak, tak... Robilam... Wyszly pyszne!!! Z przejsciami... Otoz, moja pasztetowa podsmazana z pieczarkami i cebula zrobila sie strasznie zadka. Podsmazylam chwile, ale wyglada jakby sie zwazyla, tluszcz sie oddzielil... Wiec zaczelam studzic z nadzieja, ze zgestnieje... Nie pomoglo... Wiec zaczelam znowu smazyc... Nie pomagalo... W koncu w akcie desperacji odlalam caly oddzielony tluszcz. Dobrze wysmazylam pozostale mieso, ktore w koncu zgestnialo i krokiety wyszly przepyszne... Basga z Twojego przepisu zrozumialam, ze ta pasztetowa to sie smazy tylko chwilke... Mnie to zajelo znacznie dluzej, ale warto bylo. Moze poprostu trafilam na jakis nie za dobry gatunek pasztetowej... Dzieki za przepis... Juz go zapisalam w 'mojej ksiazce kucharskiej'. Cytuj
zakalec Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 No i te smazenie nalesnikow z jednej strony - REWELA! Szkoda, ze wczesniej na to nie wpadlam! Usmazylam je w mig! Dzieki za rade! Cytuj
renigliwice Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Świetny pomysł Basiu! Na pewno zrobię to na kolacje, może nawet dzisiaj. Pozdrawiam. :grin: :grin: :grin: Cytuj
Gość Happy Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Naprawdę bardzo pomysłowe :grin: Gratuluję i dziękuję za świetny przepis. Pychooootka :grin: Cytuj
zakalec Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 Moj numer jeden na Swieta :) Juz usamzone i zamrozone :D Wszyscy sie zawsze zachwycaja... Cytuj
basga Opublikowano 21 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 Jakże się cieszę,że Wam także spodobało się moje ułatwienie. :) Ja tez je robię na święta. Być może gęstość masy zależy od rodzaju pasztetowej-ale po przestudzeniu to wszystko gęstnieje. Cytuj
zakalec Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 Te krokieciki sa naprawde super! Wysmienite. Ale ja w sumie uzywam zwyklego pasztetu w formie kielbasy (czy to wlasnie jest pasztetowa???) Wychodza zawsze i wychodza super. Dzieki za ten drogocenny przepis :) Cytuj
Yola79 Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 przepis fajny i oryginalny. Dziekuje Cytuj
basga Opublikowano 13 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 Tak-taka "kiełbasa" to właśnie pasztetowa.Cieszę się,że ułatwiłam komuś smażenie-ja też tego nie lubię więc trzeba sobie kombinować. :-( Cytuj
Yola79 Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2010 ja właśnie dziś robiłam krokiety z pieczarkami ale nastepnym razem speóbuje ten przepis brzmi obiecująco. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2010 Basiu następnym razem zagoszczą u nas Twoje krokieciki :-( Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi