ina12 Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 8 jaj 3 szklanki cukru 3 łyżki kakao aromat cytrynowy około pół łyżeczki kwasku cytrynowego 7,5 dag żelatyny ( rozpuścić w trzech szklankach wody) I warstwa 4 białka ubić na sztywna pianę ze szklanką cukru. Dodać trochę aromatu cytrynowego i szczyptę kwasku cytrynowego do smaku, 3 łyzki kakao zmiksować i wlać szklankę żelatyny. II warstwa 8 żółtek utrzeć ze szklanka cukru, dodać trochę aromatu cytrynowego, szczyptę kwasku cytrynowego do smaku i szklankę żelatyny. III warstwa 4 białka ubić ze szklanka cukru, dodać trochę aromatu cytrynowego, szczyptę kwasku cytrynowego do smaku i wlać szklankę zelatyny. Warstwy kolejno wlewać do tortownicy. Dodawać letnią żelatynę, bo warstwy szybko tężeją w lodówce. Cytuj
ela52 Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Witaj Halinko!!! Napewno skorzystam z tego przepisu. Robi sie pianke dosc szybko. Dzieki za przepis ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.