Agusia Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 S U L T A N K A- zawsze wychodzi. Biszkopt: 6 jaj 1 szklanka cukru 4 lyzki maki ziemniaczanej 4 lyzki maki pszennej 1 lyzka kawy mielonej 1 lyzeczka proszku do pieczenia Bialka ubic na sztywno, dodawac cukier i nadal ubijac. Dodac zoltka, lekko ubic a nastepnie delikatnie ale dokladnie wymieszac z reszta skladnikow. Upiec biszkopt, wystudzic i rozkroic na 2 krazki. Masa: 1 szklanka wrzatku 2 czubate lyzki kawy mielonej 1 szklanka cukru 1cukier waniliowy 3 lyzki maki pszennej 25 dag masla 2 zoltka Kawe zaparzyc i wystudzic. W garnuszku wymieszac cukier, cukier waniliowy i make, do tego wlac ostudzona kawe bez fusow i ugotowac budyn. Caly czas mieszac najlepiej rozga do ubijania zeby sie grudki nie porobily! Przelac do miseczki, zakryc folia przezroczysta ( nie zrobi sie kozuch na wierzchu!) i wystudzic.Maslo utrzec z zoltkami, dodawac po lyzce budyniu i utrzec calosc na puszysta mase.Odlozyc kilka lyzek do obsmarowania gotowego ciasta a reszta przelozyc biszkopt. Do dekoracji mozna uzyc mielona kawe, bita smietane, rozpuszczona czekolade- ciemna i biala lub ziarnka kawy w czekoladzie. Wszystko wedlug wlasnego uznania. Ciasto dobrze schlodzic. Cytuj
amelia1 Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Zapowiada się bardzo smakowicie. Przepis powędrował do zeszytu, napewno go wypróbuję. Pozdrawiam Amelia Cytuj
ela52 Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Zapowiada sie nastepne super ciasto,przepis zapisalam tylko kiedy to wszystko zrobic??? Goraco pozdrawiam ;) ;) ;) Cytuj
EWA1992 Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Aguś - a może być kawa rozpuszczalna czy tylko ta co zostają po niej fusy? Cytuj
Agusia Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 ja zawsze robie z tej po ktorej zostaja fusy. Z rozpuszczalna nie probowalam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.