renigliwice Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Extra ciasteczka. Gratulacje!!!! :grin: Cytuj
basga Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zobaczcie jakie extra foremki do wykrawania ciasteczek są na promocji tutaj Niestety-byłam rano i już ich nie ma!!!! Cytuj
Andrea Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Super te ciasteczka ale prosze o szybka odpowiedz:zrobilam ciasto z miekkiego masla i jest konsystencji ciapciowatej plasteliny.Czy mam wsadzic do lodowki przed rozwalkowaniem?A na przyszlosc cz maslo ma byc zimne?Odpowiedzcie szybko---PROSZE!!!! Cytuj
ela52 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Super ciasteczka. Moje gratulacje. Pozdrawiam :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: Cytuj
basga Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Andrea-powinnaś schłodzić ciasto bo przy pieczeniu może się rozpłynąć. Masło powinno być zimne-ja to takie z zamrażarki biorę i ścieram na elektrycznej tarce by go nie ogrzewać no i wyrabiam malakserem,wszystko jest ok, bo ciasto nie ogrzewa się od dłoni przy wyrabianiu. Napisz jak wyszły ciasteczka! Cytuj
andy8 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 ale fajne ciasteczka a te z makiem jakie ładne,zrobię je ale już po świętach :grin: Cytuj
karola91 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Super te ciasteczka ale prosze o szybka odpowiedz:zrobilam ciasto z miekkiego masla i jest konsystencji ciapciowatej plasteliny.Czy mam wsadzic do lodowki przed rozwalkowaniem?A na przyszlosc cz maslo ma byc zimne?Odpowiedzcie szybko---PROSZE!!!! pewnie już za pózna, ale napiszę. Przy wałkowaniu podsypuj mąką, wedle potrzeby, ja ciasta nie mrozilam nigdy, i zawsze wyszło. Fakt, że najlepiej żeby masło było z lodówki, i póżniej wszystko trzeba szybko zagnieść. Cytuj
karola91 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Karola napisz co zaczelo sie "psuc "ja mam to ciasto robic za dwa dni ale teraz to sie obawiam a jak nie wyjdzie ? tzn grudki były, i miałam wrażenie że zaraz się zważy, wiec juz nic nie dodawałam, może to moja wina, żle ucierałam lub coś takiego. Cytuj
Andrea Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Wpadlam na ten sam pomysl i wsadzilam ciasto do lodowki na ok. godz.,a potem rozwalkowalam pomiedzy dwoma papierami do pieczenia(pergamin?).Niestety nie mialam czasu na zabawe z foremkami,-musialam sie spieszyc do tesciowej do szpitala,-ale wyszly bardzo pyszne.Tesciowa zjadla kilka od razu,i stwierdzila ze pierwszy raz je tak dobry rodzaj.Mam u niej duzy plus,bo tu sie raczej nie przynosi nic do szpitala :grin: .DZIEKI ZA PYSZNY PRZEPIS.Ostatnio upieklam TULIPANA i BUZIAKI(CIPECZKI?)-tez bardzo dobre!!! Cytuj
Dorunia Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Witam :) Upiekłam dzisiaj te ciasteczka i stwierdzam,że są bardzo smaczne i szybko się je robi...robiłam je pierwszy raz,ale nie ostatni...nie mam foremek do ciastek to wycinałam foremką do pieczenia babeczek i są ładne.Dziękuję za przepis. Cytuj
andy8 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 niezły pomysł Doruniu z tym wycinaniem-ładniutkie ciasteczka :) Cytuj
Dorunia Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Ładne są,ale jakie smaczne...szkoda słów...pieczcie dziewczyny bo naprawdę warto...oceniam je najwyżej jak można :) Cytuj
zuziorek Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Doruniu jak Ci pięknie wyrosły ciasteczka. Robiłam już je są przepyszne w smaku. Nie wklejałam zdjęć bo chyba za cieńko rozwałkowałm ciasto i nie prezentowały się najlepiej. Na jaką grubość wałkowałaś ciasto? Cytuj
karola91 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Dorunia, bardzo apetycznie wyszly Ci te ciasteczka,aż ślinka leci :) . Następnym razem do cukru wsyp maku, są jeszcze lepsze!!! Zuziorek, JA wałkowałam na ponad pół centymetra . Dorunia pewnie też cos koło tego, ale zobaczymy, niech sie wypowie :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.