wiola344 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 :cool: :razz: Witam wczoraj robiłam te przepyszne ciasteczka ,przepis poszedł dalej,zrobiłam z podwójnej porcji i wyszło ich naprawde dużo, ale warto bo sa naprawde przepyszne,oto moje dzieło: Cytuj
andy8 Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Taki ciasteczkowy czas więc i ja wczoraj zrobiłam ten przepis wydał mi się najprostszy i nie myliłam się ciasteczka łatwo i szybko się robi w smaku nie za słodkie i kruchutkie,polecam wszystkim co tradycji chcą uczynić zadość i upiec w adwencie jakieś ciasteczka 🙂 Cytuj
Miuriel Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 Upiekłam. Pyszne są, jeszcze ciepłe a zaraz ich nie będzie. Bardzo fajne do zrobienia z dziećmi. Cytuj
Gość bebe21 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 te ciastka są super cała rodzina się nimi zachwyca znikają baaaardzo szybko z talerza. Już je kilka razy robiłam i zawsze się udają polecam serdecznie :razz: Cytuj
viola32 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Ja rowniez je kiedys robilam i potwierdzam sa naprawde wysmienite.Tylko bardzo wazna rzecz ciasto powinno byc grube tak ok. 0,8-1cm i wtedy wykrawac foremka ciasteczka.Jak ciasto jest zbyt cienkie mocno sie przypiekaja brzegi ciasteczek! Cytuj
ewka888_88 Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2010 Ciasta pyszne, tylko chyba trochę za długo trzymałam w piekarniku... Na mój gust i opis, że to ciasto półfrancuskie nie powinny być takie twarde jak mi wyszły. Ciastka zostały zjedzone maczając je w kawie :cool: Następnym razem muszę pilnować je bardziej jak siedzą w piecu :-? Cytuj
broker Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 Czy do ciasta można dodać cukier waniliowy? Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2010 Ja mysle ze lepiej byloby dodac cukier waniliowy do cukru, ktorym ciesteczka sie obsypuje. Bynajmniej ja tak robie. Pozdrawiam Cytuj
basga Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zrobiłam dziś te rewelacyjne ciasteczka-niestety,nie mam aparatu by je pokazać ale rzeczywiście są jak francuskie.I też żałuję,że zrobiłam tylko z jednej porcji-następnym razem zrobię podwójną.Czy masło można zastąpić margaryną?Próbował ktoś? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi