Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i już po... zgadnijcie jak mi wyszły :razz: Czytając wcześniejsze posty zrobiłam od razu z dwóch porcji :razz: . (ale masła tylko troszkę więcej, a wydaje mi się, ze i tak za dużo...). Do częsci dodałam kakao i posypałam wiórkami kokosowymi... (ja to zawsze coś dodam;) ) ... a przepis... Mmmmmm...pyszny :razz: :cry: :cry: Naprawdę baaaardzo smaczne ciasteczka i jak szybko je się robi:) (na pewno nie raz je jeszcze upiekę :P ). No, na razie jeden przepis z tej stronki mam za sobą, jeszcze tylko pozostałe :cry: pozdrawiam wszystkich

Opublikowano

Jolu bardzo fajne ciasteczka Ci wyszły - gratuluję, i jak apetycznie wyglądają... mniam mniam oj schrupałoby się teraz takie :razz: :cry: Ewuniu, Tobie też gratuluję udanych ciasteczek, no i witam na forum :cry:

Opublikowano

Bardzo się cieszę Ewuniu ,że wykonanie pierwszego ciasta z naszej stronki masz już za sobą i oczywiście pomyślne[nie mogło być inaczej] to możesz zabierać się za następne. Korzystając z okazji witam Cię serdecznie,jestem Ela,napisz skąd jesteś.

Opublikowano

Ja dzisiaj też upiekłam te ciasteczka według mnie to one przypominają ciastka francuskie są bardo dobre ale następnym razem troszkę grubiej rozwałkuję. Pozdrawiam.

Opublikowano

To tak, po pierwsze, jeszcze raz muszę pochwalić ciasteczka:D Zasmakowały całej mojej rodzinie, także dobrze,że zrobiłam ich więcej :cry: :razz: :razz: (Nie ma to jak zachwyt mamy :cry: :razz: ) A mieszkam z 30 km od Leszna (lubuskie). Bardzo miła stronka ;*

Opublikowano

Zrobiłam błąd... od razu mogłam zrobić podwójną porcję tych ciastek!!!:lol: Pyszszszszne:):lol::grin: ale kochane jak zrobiłyście to, że wyszły wam takie kulkowate, a mi bardziej plackowate? :lol: A ciasto nie było na pewno za rzadkie...

Opublikowano

Witam Przepis wspaniały tak jak ciasteczka!! Użyłam ciasteczek żeby uciszyć wojnę wśród dzieciaków. Chętnie wycinały ciastka i jeszcze chętniej je zjadły. Siedziały przed piekarnikiem i pilonwały kiedy będą. Pozdrawiam gorąco Agata :lol: :grin:

Opublikowano

Ja też upieke te ciasteczka. :grin: Zauważyłam ze moje dzieiciaki uwielbiają ciasteczka - jeżeli jest wybór ciasto (choćby najbardziej wykwintne) i proste ciasteczka - zawsze wygrywają ciacha. Podzielę sie opinią. :razz: pozdrawiam i dziękuję :wink:

Opublikowano

zrobilam przed chwila ciasteczka,sa jeszcze cieple wspanialosci, ciasto jest kruchutkie i rozplywa sie w ustach jezeli moj malzonek bedzie je jadl z taka czestotliwoscia z jaka w tej chwili to czyni, to za 15 minut moge powiedziec "do widzenia" ciasteczkom no i zdjecia post-5853-1181478114_thumb.jpg post-5853-1181478124_thumb.jpg

Opublikowano

Ciasteczko są naprawdę pyszne,robiłam je w piątek razem z rogalikami mrożonymi synowi na ognisko i dzieciaki były zachwycone. Natomiast mój starszy syn stwierdził,że to są maślane ciastka i tak powinny się nazywać. Tym którzy nie piekli jeszcze bardzo gorąco polecam i dzięki za przepis.

Opublikowano

cieszę sie, że ciasteczka smakowały :razz: pochwały należą sie dla dorotus76, bo to ona je wymyśłiła :cool: Ewunia, ciasto trzeba grubo wałkowac, tak conajmniej z pół cm, nawet więcej, wtedy sa takie pulchne :cool: