E_w_u_n_i_a Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 No i już po... zgadnijcie jak mi wyszły :razz: Czytając wcześniejsze posty zrobiłam od razu z dwóch porcji :razz: . (ale masła tylko troszkę więcej, a wydaje mi się, ze i tak za dużo...). Do częsci dodałam kakao i posypałam wiórkami kokosowymi... (ja to zawsze coś dodam;) ) ... a przepis... Mmmmmm...pyszny :razz: :cry: :cry: Naprawdę baaaardzo smaczne ciasteczka i jak szybko je się robi:) (na pewno nie raz je jeszcze upiekę :P ). No, na razie jeden przepis z tej stronki mam za sobą, jeszcze tylko pozostałe :cry: pozdrawiam wszystkich Cytuj
Dorota Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Jolu bardzo fajne ciasteczka Ci wyszły - gratuluję, i jak apetycznie wyglądają... mniam mniam oj schrupałoby się teraz takie :razz: :cry: Ewuniu, Tobie też gratuluję udanych ciasteczek, no i witam na forum :cry: Cytuj
apsik Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Bardzo się cieszę Ewuniu ,że wykonanie pierwszego ciasta z naszej stronki masz już za sobą i oczywiście pomyślne[nie mogło być inaczej] to możesz zabierać się za następne. Korzystając z okazji witam Cię serdecznie,jestem Ela,napisz skąd jesteś. Cytuj
iwona30 Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Ja dzisiaj też upiekłam te ciasteczka według mnie to one przypominają ciastka francuskie są bardo dobre ale następnym razem troszkę grubiej rozwałkuję. Pozdrawiam. Cytuj
E_w_u_n_i_a Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 To tak, po pierwsze, jeszcze raz muszę pochwalić ciasteczka:D Zasmakowały całej mojej rodzinie, także dobrze,że zrobiłam ich więcej :cry: :razz: :razz: (Nie ma to jak zachwyt mamy :cry: :razz: ) A mieszkam z 30 km od Leszna (lubuskie). Bardzo miła stronka ;* Cytuj
kate_76 Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 ciasteczka wysmienite!!!!!!!!!!i naprawde szybkie w wykonaniu! Cytuj
karola91 Opublikowano 2 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 Dziewczyny, ciesze sie, że ciasteczka zasmakowały:D az narobiłyście mi apetytu... :cry: Cytuj
E_w_u_n_i_a Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Teraz mam w planach zrobić ciasteczka Droty, tak ładnie wyglądają:grin::lol::D A jakie śliczne Jolci wyszły!!! Po prostu aż chce się od razu iść do kuchni i je upiec!!!!!!!!!!!!! :* Cytuj
E_w_u_n_i_a Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zrobiłam błąd... od razu mogłam zrobić podwójną porcję tych ciastek!!!:lol: Pyszszszszne:):lol::grin: ale kochane jak zrobiłyście to, że wyszły wam takie kulkowate, a mi bardziej plackowate? :lol: A ciasto nie było na pewno za rzadkie... Cytuj
aga0113 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Witam Przepis wspaniały tak jak ciasteczka!! Użyłam ciasteczek żeby uciszyć wojnę wśród dzieciaków. Chętnie wycinały ciastka i jeszcze chętniej je zjadły. Siedziały przed piekarnikiem i pilonwały kiedy będą. Pozdrawiam gorąco Agata :lol: :grin: Cytuj
niuniaczek Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Ja też upieke te ciasteczka. :grin: Zauważyłam ze moje dzieiciaki uwielbiają ciasteczka - jeżeli jest wybór ciasto (choćby najbardziej wykwintne) i proste ciasteczka - zawsze wygrywają ciacha. Podzielę sie opinią. :razz: pozdrawiam i dziękuję :wink: Cytuj
marta.larsen Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 zrobilam przed chwila ciasteczka,sa jeszcze cieple wspanialosci, ciasto jest kruchutkie i rozplywa sie w ustach jezeli moj malzonek bedzie je jadl z taka czestotliwoscia z jaka w tej chwili to czyni, to za 15 minut moge powiedziec "do widzenia" ciasteczkom no i zdjecia Cytuj
apsik Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Ciasteczko są naprawdę pyszne,robiłam je w piątek razem z rogalikami mrożonymi synowi na ognisko i dzieciaki były zachwycone. Natomiast mój starszy syn stwierdził,że to są maślane ciastka i tak powinny się nazywać. Tym którzy nie piekli jeszcze bardzo gorąco polecam i dzięki za przepis. Cytuj
karola91 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 cieszę sie, że ciasteczka smakowały :razz: pochwały należą sie dla dorotus76, bo to ona je wymyśłiła :cool: Ewunia, ciasto trzeba grubo wałkowac, tak conajmniej z pół cm, nawet więcej, wtedy sa takie pulchne :cool: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi