iwona30 Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 SKłADNIKI: 2 kg papryki 1 kg czerwonych pomidorów niecały kilogram cebuli 1 kg marchwi 3/4 oleju 1/4 szklanki octu 1 łyżka wody 13 łyżek cukru 6 łyżek soli WYKONANIE: Paprykę pokroić w szersze paski, cebulę w talarki, marchew pokroić w talarki udusić na oleju dodać łyżkę wody, dodać cebulę oraz pozostałe składniki podgotować jeszcze chwilę aby się nie rozgotowało.Gorące leczo nakładać do słoików i pasteryzować od chwili zagotowania wody około 15 minut. P.S.Ja osobiście dodaje kiełbaske,podsmażoną i gotowa kolacja albo dodaje do pizzy jako dodatek też bardzo fajnie smakuje. Życzę smacznego. Cytuj
Dorunia Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Iwonko w przepisie jest podana ilość 3/4 oleju,ale 3/4 szklanki,czy butelki?...Bardzo proszę o odpowiedź,bo zrobię sobie to leczo do słoiczków :-D Pozdrawiam :-D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.