niezapominajka Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Dziń dobry! po raz pierwszy jestem na forum. Potrzebuję pomocy. chciałabym zrobić na przyjęcie przystawk chodzi mi o takie "spinane" wykałaczką. Raz gdzieś widziałam coś takiego. były to ruloniki zrobione z plastrów szynki, ale nie pamiętam co było w nich zawinięte. Czy ktoś mógłby mi pomóc?! ;) Cytuj
basga Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Witaj NIEZAPOMINAJKO! Możesz zrobić tak:na plaster szynki nałożyć sałatkę jarzynową,zwinąć w rożek i poukładać na półmisku,udekorować zieleninką. Albo np.koreczki:na wykałaczkę nadziewać pokrojone w kosteczkę do wyboru:szynkę,ogóreczek,ser żółty,pieczarkę,ananas,paprykę,oliwkę lub co uznasz,w/g smaku. Ułożyć na liściach sałaty lub powbijać w kawałek kapusty tworząc jeżyka. Cytuj
mac51 Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Możesz też posmarować plasterki szynki chrzanem,zwinąć w ruloniki,talerz udekorować sałatą,lub inną zieleniną ;) Cytuj
Agusia Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Sa przerozne warianty, wszystko tylko zalezy od naszej fantazji. Moga to byc szparagi-upieczone na pol-twardo w piekarniku a potem owiniete w cieniusienkie plastry szynki parmenska ( niektorzy nazywaja to tez szynka westfalska-taka wedzona na zimno) Moga to bys suszone sliwki, male pieczarki lub tez krewetki owijane w plasterki boczku i pieczone do momentu az boczek bedzie chrupiacy. Moga to byc tradycyjne koreczki, czyli kostki sera, szynka,pomidorki koktajlowe, oliwki, marynowane pieczarki, mini kukurydze, albo korniszonki. Ladnie mozna to podac powbijane w polowki jablek- takie jezyki. Moga to byc kawalki melona owiniete w szynke ( np. w te parmenska). Moga to tez byc przystawki z wedzonym lososiem. Jak juz wczesniej powiedzialam wszystko zalezy od naszej fantazji. Cytuj
niezapominajka Opublikowano 31 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 bardzo bardzo bardzo wszystkim dziękuję za pomoc. Na 100% skorzystam z podanych propozycji. Pozdrawiam Cytuj
DeLarge Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 proponuje i polecam koreczki z żółtym serem, jabłkiem, łososiem i oliwką Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi