ina12 Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 12 jajek 40 dag cieńkich parówek 30 dag chrzanu 100 ml śmietany 100 ml majonezu pieprz, cukier Parówki pokroić w cząstki. Śmietanę wymieszać z majonezem. Ugotowane i obrane jajka pokroić w grubszą kostkę. Dodać chrzan, sos majonezowy, parówki oraz przyprawy i dokładnie wymieszać. Składniki podałam na 10 porcji, ale to jeszcze wszystko zależy od apetytu. Cytuj
Jolcia Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Mniam mniam chrzanik :) uwielbiam go.Muszę koniecznie zrobić tą sałatkę.Dzięki Halinko. Cytuj
Dorota Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Ineczko sałatka bardzo dobra :) Dziękuje za kolejny ciekawy przepis i serdecznie Cię pozdrawiam :( Ja dodałam tylko mniej chrzanu bo za bardzo za nim nie przepadam :) Cytuj
ina12 Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Dorotko dziękuję za wypróbowanie sałatki i również pozdrawiam Ciebie bardzo serdecznie. Cytuj
Christina Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2009 Już Wielkanoc za pasem (niecały miesiąc szybko zleci)... a ja przeglądając przepisy i szukając czegoś innego, wpadłam na tę sałatkę i przyszedł mi do głowy pewien pomysł ;) Chyba zrobię tę sałatkę i zamiast zwykłego chrzanu, dodam wasabi - efekt wizualny powinien być niezwykle interesujący, bo sałatka zrobi się zielona :D Żeby sałatka nie była zbyt ostra i nie miała zbyt wyraźnej nuty goryczy, jak w oryginalnym wasabi, to dodam polski chrzan z dodatkiem sproszkowanego wasabi, akurat taki kupiłam (firmy Provitus) i jest znakomity ;) [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
igas1 Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 Chciałabym zrobić tą sałatkę, ale nie wiem jaka śmietana dodać??? :) Cytuj
Dorota Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 Witam, ja dodałam śmietanę 18% (taką - klik) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi