Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

6 jaj 1 1/4 szklanki cukru pudru 3/4 szklanki szklanki maki tłuszcz i bułka tarta do foremek Żółtka utrzeć z cukrem pudrem do białosci, dodać pianę z białek wsypując jednocześnie mąkę i wymieszać. Nalewać do foremek wysmarowanych tłuszczem i wysypanych tartą bułką. Piec w gorącym piekarniku ok. 15-20 minut w temp. 200*C Ciasto nalewałam do 3/4 pojemności foremek, do dekoracji użyłam śmietany 36% której nie trzeba ubijać to jest śmietana " Piątnica" do ciast, kremów i deserów.

post-2336-1175277143_thumb.jpg

post-2336-1175277185_thumb.jpg

Opublikowano

Piękne babeczki upiekłaś Ino, gratuluję! Czy po upieczeniu trzeba je nasączać? Dzięki za przepis- dla mnie bomba!!! :grin:

  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Do babeczek dodałam jagody i wyszły babeczki jagodowe,Halinko dziękuję za szybki i smaczny przepis na babeczki,napewno będę wracać do tego przepisu-dziękuję ;)

post-4386-1185544417_thumb.jpg

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.