Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Z tego względu,że wczoraj nie miałam czasu dzisiaj zabrałam się za bułeczki bo dla mnie niedziela bez wypieku jest jakaś taka nijaka.Dzięki Korola i Ilka za przepis na pyszne bułeczki ,zanim skończyłam piec drugą blachę to pierwszej już nie było :) wyszły mi 24 sztuki,są naprawdę pyszniutkie w opinii mojej rodzinki ,bo mi zostało jeszcze osiem dni postu. Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli Ela.

Opublikowano

Ja wycinałam szklanką i nie składałam po dwa więc wyszło mi ponad 30 sztuk a tą krateczkę to robiłam takim radełkiem

Opublikowano

basqa, mam takie same, ale w życiu bym nie pomyślała że mozna go użyć do tych babeczek, a nstępnym razem na pewno wypróbuje :) apsik ciesze sie, że bułeczki smakowały twojej rodzince :)

Opublikowano

prawde mówiąc to... leżą zapomniane w szafie... ale dzięki Tobie sobie o nich przypomniałam :) tak zawsze miałam w planach, żeby zrobić nimi górne ciasto do szarlotki, no ale zawsze o tym zapominałam... ale to juz się nie powtórzy :)

Opublikowano

:) mnie jakoś z kruchego nie wychodzi ta kratka,za bardzo się rwie. Ale z drożdżowego to mówię Ci-rewelka,super wygląda na serniku,zresztą sernik krakowski u nas jest właśnie w cukierniach wykańczany taką kratką. Jak wypróbujesz inne ciasto to daj znać :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witaj Karolino! wlasnie dzis upiekalam buleczki ale!!!!!! cos mi nie wyszly :razz: nie wiem dlaczego?Raz ze ciasto bylo jekies rzadkawe nie wiem czy takie powinno byc, masa serowa tez raczej rzadka no i buleczki malo wyrosly w piekarniku wygladaja ''talerz ufo'' :razz: .Jedyne co to zapach w domu.Prosze o dokladne rady co powinnam na drugi raz dobrze zrobic.A jeszcze jedno:jak wycinalam buleczki to ciastosie kurczylo czy tak tez powinno byc.Moze wysle zdjecie jak sie ze wstydu nie spale :grin: .Pozdrawiam!

[LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY]

Opublikowano

Jolanta, strasznie mi przykro że bułeczki nie wyszły;( co do ciasta to nie ma pojęcia czemu nie wyszło... robiłas wszytko dokładnie tak jak pisze wprzepisie? co do masy serowej, to ser mielilas w maszynce czy ręcznie, tak jak pisałam?

Opublikowano

Hej Karolina!zrobilam wszystko wedle przepisu sera nie mielilam (poltlusty)mam pytanie jakiej konsystencji ma byc ciasto bo bylo troche rzadkie nie odchodzilo dobrze od reki :razz: .Pozdrawiam

[E] [E] [E] [E] [E] [E] [E]