karola91 Opublikowano 31 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 basqa, jakie cudne bułeczki Ci wyszły, mniam :) Cytuj
apsik Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Z tego względu,że wczoraj nie miałam czasu dzisiaj zabrałam się za bułeczki bo dla mnie niedziela bez wypieku jest jakaś taka nijaka.Dzięki Korola i Ilka za przepis na pyszne bułeczki ,zanim skończyłam piec drugą blachę to pierwszej już nie było :) wyszły mi 24 sztuki,są naprawdę pyszniutkie w opinii mojej rodzinki ,bo mi zostało jeszcze osiem dni postu. Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli Ela. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Basqa brak mi poprostu słów..........przepysznie wyglądają. :) Cytuj
Jolanta Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 No no ale super!!!! napewno je upieke tylko powiedzcie mi ile sztuk wychodz bo moje lasuchy tylko czekaja :) .Silinka cieknie!!!! :) .Pozdrawiam!! Cytuj
basga Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Ja wycinałam szklanką i nie składałam po dwa więc wyszło mi ponad 30 sztuk a tą krateczkę to robiłam takim radełkiem Cytuj
karola91 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 basqa, mam takie same, ale w życiu bym nie pomyślała że mozna go użyć do tych babeczek, a nstępnym razem na pewno wypróbuje :) apsik ciesze sie, że bułeczki smakowały twojej rodzince :) Cytuj
basga Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Najlepsze jest do ciasta drożdżowego :) A Ty do czego go wykorzystujesz? Cytuj
karola91 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 prawde mówiąc to... leżą zapomniane w szafie... ale dzięki Tobie sobie o nich przypomniałam :) tak zawsze miałam w planach, żeby zrobić nimi górne ciasto do szarlotki, no ale zawsze o tym zapominałam... ale to juz się nie powtórzy :) Cytuj
kate_76 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Basga jestes prawdziwa mistrzynia ! buleczki palce lizac !pyszniutko wygladaja Cytuj
basga Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 :) mnie jakoś z kruchego nie wychodzi ta kratka,za bardzo się rwie. Ale z drożdżowego to mówię Ci-rewelka,super wygląda na serniku,zresztą sernik krakowski u nas jest właśnie w cukierniach wykańczany taką kratką. Jak wypróbujesz inne ciasto to daj znać :) Cytuj
Jolanta Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Witaj Karolino! wlasnie dzis upiekalam buleczki ale!!!!!! cos mi nie wyszly :razz: nie wiem dlaczego?Raz ze ciasto bylo jekies rzadkawe nie wiem czy takie powinno byc, masa serowa tez raczej rzadka no i buleczki malo wyrosly w piekarniku wygladaja ''talerz ufo'' :razz: .Jedyne co to zapach w domu.Prosze o dokladne rady co powinnam na drugi raz dobrze zrobic.A jeszcze jedno:jak wycinalam buleczki to ciastosie kurczylo czy tak tez powinno byc.Moze wysle zdjecie jak sie ze wstydu nie spale :grin: .Pozdrawiam! [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj
karola91 Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Jolanta, strasznie mi przykro że bułeczki nie wyszły;( co do ciasta to nie ma pojęcia czemu nie wyszło... robiłas wszytko dokładnie tak jak pisze wprzepisie? co do masy serowej, to ser mielilas w maszynce czy ręcznie, tak jak pisałam? Cytuj
Jolanta Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Hej Karolina!zrobilam wszystko wedle przepisu sera nie mielilam (poltlusty)mam pytanie jakiej konsystencji ma byc ciasto bo bylo troche rzadkie nie odchodzilo dobrze od reki :razz: .Pozdrawiam [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
karola91 Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 u mnie ciasto było takie, że łatwo odchodziło od ręki i bez problemów lepiło sie bułeczki, takie nie za gęste i nie za rzadkie :razz: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.