ilka76 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Ciasto powinno wyjść tak jak napisała Karola. Jolanto jeśli ciasto wyszło Ci za rzadkie to trzeba było dodać więcej mąki. Jajka są różnej wielkości, szklanka szklance też czasem nie równa. Jak widzę, że ciasto zbyt mi się klei i i jest za rzadkie zawsze tak robię (dodaję więcej mąki) i wychodzi. Pozdrawiam. Cytuj
Jolanta Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Dzieki dziewczyny za rady :razz: rzeczywiscie masz racje Ilka ze szklanka szklance nie rowna sama robie paczki(super) i mysle ze takie samo ciasto powinno byc na bulki :razz: (chyba sie nie myle). Pozdrawiam! :grin: Cytuj
ela2225 Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 Czy ciasto drożdzowe mogę wyrobić w maszynie do chleba? jak robię sama to nigdy mi nie wychodzi jak trzeba Cytuj
basga Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 Myślę,że skoro ja wyrabiam w malakserze to maszyna do chleba też da mu radę. Pozdrawiam i życzę udanego wypieku :razz: Cytuj
Emka Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Po przeczytaniu takiej ilości pozytywnych opinii na temat bułeczek dzisiaj je upiekłam i muszę powiedzieć, że dłużej to robilam niż stały one na stole.Wyszły po prostu super mimo iż nie bardzo potrafię piec ciasto drożdżowe. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi